24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA fost eliberat primul număr verde în Dolj

A fost eliberat primul număr verde în Dolj

Serviciul Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj a eliberat, aseară, primul număr de înmatriculare de culoare verde unui craiovean. Numărul a fost atașat unui vehicul pur electric.

Începând de ieri, vehiculele cu zero emisii de CO2 înmatriculate în România, pot beneficia de numere de înmatriculare de culoare verde, potrivit unui comunicat al MAI.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a numerelor verzi, adică sunt vehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, plăcile cu numere de înmatriculare pot fi preschimbate, la cererea proprietarului.
Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Eliberarea plăcuțelor verzi se va realiza la solicitarea proprietarilor acestora, în contextul înmatriculării, transmiterii dreptului de proprietate sau la emiterea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta, situații în care, odată cu solicitarea noilor plăcuțe, este necesară depunerea celor anterioare ori a documentelor care atestă furtul acestora sau, după caz, a declarației de pierdere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS