26.8 C
Craiova
duminică, 7 august, 2022
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) A fost semnat contractul de extindere și modernizare a Aeroportului Craiova

(VIDEO) A fost semnat contractul de extindere și modernizare a Aeroportului Craiova

-

Aeroportul din Craiova se extinde şi se modernizează. În urmă cu puțin timp, a fost semnat megacontractul de 350 de milioane de lei (fără TVA).

Evenimentul a avut loc chiar pe pista aeroportului, în zona unde se va construi noul terminal, care a fost proiectat pentru 2 milioane de pasageri pe an.

Lucrările vor fi executate de asocierea Construcții Erbașu SA (lider) – Grup Primacons – Vahostav SK, termenul de finalizare a acestora fiind de 25 de luni.

Lista lucrărilor cuprinde, pe lângă noul terminal de pasageri, alte 20 de investiţii, după cum urmează: parcare, drumuri de acces și centrală fotovoltaică; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii căii de rulare; asigurarea suprafeţelor de protecţie îngropate; gard perimetral de securitate; drumuri rutiere de acces şi drumuri tehnologice; platforme antisuflu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Mai mult de jumătate din Centura de Nord...

Mai mult de jumătate din Centura de Nord a Craiovei a fost reasfaltată. Lucrările au fost executate și pe timpul nopții.

ȘTIRI GdS