16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Aproximativ 13 tone deșeuri strânse de pe malurile râurilor

Dolj: Aproximativ 13 tone deșeuri strânse de pe malurile râurilor

Echipa Apele Române Jiu a adunat, în ce-a de-a doua săptămână a campaniei Curățăm România, aproximativ 13 tone de deșeuri aruncate la întâmplare pe maluri sau în ape. A igienizat nu mai puțin de 15 cursuri de apă și 1 acumulare din bazinele hidrografice administrate.
La nivelul județului Dolj, salariații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au igienizat, în ultimele 7 zile, râul Jiu în mai multe locații, râurile:

  • Desnățui,
  • Baboia,
  • Teslui,
  • pârâul Vlașca,
  • Argetoaia.

Printre cele mai ample acțiuni amintim pe cea desfășurată de către Formațiile de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, Intervenție Rapidă, Craiova și Scaești pe canalul deschis care alimentează Compania de Apă Oltenia, Termo Craiova și canalul preaplin care se vărsa în râul Jiu. Au fost colectate cca 1 tona de pet-uri, deoze, sticle.

Acțiunile de igienizare vor continua

Totodată, de pe malurile pârâului Baboia, angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu – S.G.A Dolj au strâns 7150 kg de metal, cartoane, plastic.

În județul Dolj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a igienizat zilele trecute râurile Jiu, Ciocadia și pârâul Iaz, malurile acestora fiind invadate de deșeuri menajere, textile și pet-uri.
Și angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți au salubrizat malurile fluviului Dunărea, la Burila Mare și ale râurilor Blahnița și Hușnița.
S.H.I Petroșani a ecologizat râul Jiul de Vest, la Iscroni, de unde au fost colectate deșeuri textile, menajere, plastic.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Atenție! Cursurile de apă nu sunt groapă de gunoi. Aruncarea deșeurilor de orice tip are un impact negativ asupra florei și faunei, cât și asupra calității apei pe care locuitorii o folosesc pentru uz casnic. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS