10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeisajul de la fereastra spitalului de copii din Craiova: Grămezi de gunoi

Peisajul de la fereastra spitalului de copii din Craiova: Grămezi de gunoi

Terenul din spatele Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia, situat pe strada Corneliu Coposu, este un focar de infecţie. Ce văd copiii internaţi pe fereastră? Buruieni, copaci şi arbuşti crescuţi anapoda, mormane de rumeguş, vase de toaletă sparte, cauciucuri şi alte mizerii. Este peisajul „perfect“, care poate să facă un copil să treacă mai uşor peste suferinţa din spital.

Se spune că mediul în care îţi duci o suferinţă poate schimba în bine starea de sănătate, mai ales atunci când vine vorba despre copii. Însă, terenul din spatele Secţiei de Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia este plin de gunoaie şi nimic de acolo nu te-ar ajuta vreodată să îţi schimbe starea de spirit în bine.

Grămezi de gunoaie, mormane de rumegul, două vase de toaletă sparte, cauciucuri şi multe buruieni. Asta văd pe geam copiii internaţi pe zona din spate a secţiei de pediatrie din vecinătatea Parcului Nicolae Romanescu. Chiar dacă pare incredibil ca în curtea unei spital să fie atât de multă mizerie, realitatea cruntă demonstrează că la noi se poate orice. Gazeta de Sud a mers ieri în curtea acestei secţii unde se tratează copii. Zona din spatele clădirii arată, mai degrabă, ca un teren de la periferia oraşului, uitat, plin de gunoaie şi total neîngrijit.

Terenul este privat. Directorul promite că se face curăţenie

Directorul Spitalului Clinic Municipal Filantropia spune că ştie despre această problemă, dar că terenul, aflat doar la câţiva metri distanţă de clădirea spitalului, este privat.

„Este o problemă pe care o avem de ani de zile. Acela este un teren privat şi încă nu s-a găsit proprietarul. Ştiu că s-au strâns multe gunoaie acolo. O să intrăm noi, în următorea perioadă, şi o să facem curăţenie, chiar dacă nu avem acest drept, fiindcă terenul nu ne aparţine. Oricum, există o solicitare să se găsească proprietarul. Noi am mai făcut curăţenie acolo în trecut. Însă, nu putem să tăiem copacii, arbuştii şi ce mai e acolo fiindcă nu suntem proprietari. Mă deranjează situaţia aceasta. Nu ştiu cine aruncă gunoiul acolo“, a declarat Liviu Radu, directorul Spitalului Clinic Municipal Filantropia.

Chiar dacă terenul este privat, acesta nu este separat de spital printr-un gard. Practic, doar o alee se află între clădirea spitalului şi mizeria de pe terenul respectiv.

Poliţia Locală caută proprietarul

Poliţia Locală Craiova este cea care trebuie să se ocupe de găsirea proprietarilor de terenuri care uită să le îngrijească şi să respecte legea. „Cunoaştem situaţia. Acela este un teren privat, iar noi ne aflăm în procedura de identificare a proprietarului. Nu este dificil să găsim proprietarul fiindcă terenul are un număr cadastral. Am făcut solicitarea către Direcţia de Taxe şi Impozite şi vom afla cine este proprietarul. Acesta va fi notificat ca în termen de câteva zile să cureţe întreg terenul. În cazul în care nu se va conforma va fi sancţionat conform legii“, a declarat Octavian Mateescu, directorul executiv al Poliţiei Locale Craiova.

Însă, până la finalul procedurii şi în cazul fericit în care proprietarul va binevoi să îşi cureţe terenul, acea zonă rămâne un vis urât pentru copiii care sunt internaţi în spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS