16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljActivități educative despre apă la două grădinițe din Craiova

Activități educative despre apă la două grădinițe din Craiova

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu au participat, astăzi, la activități educative la Grădinița “Paradisul Copiilor” și “Floarea Albastră”.
În timpul activităților de științele naturii, cadrele didactice și preșcolarii au creat desene, colaje, expoziții și mesaje despre apă. Totodată, micuții au participat și la diferite activități practice, dintre care amintim plantarea unei flori, semănarea semințelor diferitelor legume în ghiveci, cât mai multe experimente cu apa.

Preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița Paradisul Copiilor Craiova sărbătoresc Ziua Mondială a Apei alături de Administrația Bazinală de Apă Jiu Craiova, organizând ateliere de lucru-experimente. Scopul acestei activități este acela de a stimula preșcolarii în desfășurarea unor activități cu caracter experimental și demonstrativ prin care să contribuie la păstrarea apelor curate.

La rândul lor, copiii Grădiniței cu Program Prelungit “ Floare albastră” Craiova au desfașurat activități educative ce vor avea un impact deosebit asupra copiilor preşcolari. Pornind de la faptul că apa este esenţială pentru supravieţuirea noastră, prin activitățile desfășurate se urmăreste apropierea celor mici de mediul înconjurător, însuşirea unor norme de comportament eco – civic, formarea unei atitudini dezaprobatoare faţă de cei care încalcă normele ecologice, stimularea creativităţii preşcolarilor prin realizarea unor lucrări care să sugereze atitudini, comportamente pozitive privind protecţia și economisirea apei, înțelegerea importanţei pe care apa o are în viaţa omului și necesitatea păstrarii ei curate, precum și identificarea acţiunilor negative ale omului asupra apei (pericolul poluării şi efectele ei).

Importanța apei

Plecând de la conceptul că un copil e ușor de modelat și, la rândul său, îi poate corecta și pe adulții din jur, reprezentantul Apele Române Jiu le-a vorbit micuților despre importanța apei, valoarea acesteia și rolul moral al cetățenilor de a o proteja.
Preșcolarii celor două unități de învățământ au aflat despre activitățile de ecologizare pe care Apele Române Jiu le efectuează periodic, importanța acestora și drumul anevoios de a preîntâmpina poloarea râurilor.
Copiii au înțeles că, în ultimul timp, s-a constatat o relativă degradare a calității râurilor din punct de vedere al gunoaielor depozitate în și pe maluri. Influența directă a omului asupra calității apelor rămâne pe primul loc între factorii de poluare, iar pentru a schimba acest lucru este nevoie de educarea celor mici să respecte și să protejeze mediul înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS