22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Liceului ,,Tudor Arghezi" din Craiova, mesaj emoţionant pentru copiii ucraineni

Elevii Liceului ,,Tudor Arghezi” din Craiova, mesaj emoţionant pentru copiii ucraineni

-

Zeci de elevi din cadrul Liceului „Tudor Arghezi” din Craiova, coordonat de profesoara de educație muzicală, Daniela-Maria Sobaru, au organizat o activitate în aer liber, în curtea școlii, în semn de solidaritate cu copiii din Ucraina, care trec printr-o perioadă de grea încercare din cauza conflictului izbucnit în țara lor. 

,,Inițiativa de astăzi este un nou îndemn la solidaritate umană. E trist că, în secolul al XXI-lea, noi și copiii noștri trăim vremuri aspre, în care războiul se manifestă atât de virulent. Noi și copiii noștri ne dorim sănătate și pace, egalitate de șanse și echitate, înțelegere și cooperare. Acestea sunt valorile pe care noi le prețuim și le cultivăm”, a spus Camelia-Aida Roșca, director al Liceului Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova.

Copiii își doresc să se termine războiul și să fie pace

Inocența și naturalețea copiilor au făcut momentul să fie unul extrem de emoționant, cu un puternic mesaj pacifist. Au fluturat baloane galbene și albastre, porumbei lucrați manual și steagul Ucrainei pe melodia „Heal de World”, cântată de Michael Jackson. Copiii își doresc ca războiul să se termine și să fie pace în lume. Își doresc ca lumea să evolueze și să coopereze.

,,Mă bucur că putem ajuta Ucraina, chiar dacă e doar prin încredere”, a spus o elevă. ,,Aș vrea să se termine totul. E foarte important să fie pace. Să ne iubim cu toții. Chiar nu-mi imaginam. Voiam doar să evoluăm ca societate și umanitate”, a mai spus o altă fetiță.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Marian Vasile de la AUR promite taxe şi...

Candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a declarat,...

ȘTIRI GdS