17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltare de mântuială în Bariera Vâlcii?

Asfaltare de mântuială în Bariera Vâlcii?

Mai multe străzi din cartierul Bariera Vâlcii sunt în proces de modernizare. În curând vor avea asfalt, după ani de zile în care acestea au fost de pământ. Însă, odată cu începerea asfaltării, unii locuitori din zonă susţin că au observat anumite deficienţe şi au început să îşi pună semne de întrebare cu privire la modul în care se face asfaltare. Primăria spune că lucrările se fac în mod corect şi că oamenii nu au de ce să îşi facă griji.

Zonă cuprinsă între Strada Viilor şi Strada Bucegi din cartierul Bariera Vâlcii se află în plin proces de asfaltare. Însă, unii locuitori ai cartierului cred că modul în care se realizează lucrările lasă de dorit. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a trimis o sesizare în care spune că asfaltarea pe strada Bucegi se face prost şi că asfaltul s-ar turna direct peste nisip.

Acesta ne-a trimis şi o serie de fotografii în care se observă că un exacavator aduce în cupă asfalt, pe care îl pune în grămadă, apoi mai mulţi muncitori îl împrăştie cu lopeţile. De asemenea, în fotografii se vede că pe centrul străzii se află mult nisip. Primăria şi muncitorii de pe teren se apără şi spun că paşii pentru asfaltarea acestei străzi sunt respectaţi. Aceştia mai spun că o cantitatea de asfalt a fost turnată doar pe marginile străzii, pentru a o aduce la nivel cu segmentul central. Totodată, ei susţin că urmează şi alţi paşi până la finalizarea lucrării.

Asfaltul s-a turnat sau nu corect?

Am vrut să aflăm dacă este corect sau nu acest mod de asfaltare. Am mers pe teren, iar pe strada Bucegi a fost, într-adevăr, turnat asfalt, însă doar pe marginile străzii. Pe stradă nu mai era o cantitate mare de nisip (aşa cum se vede în fotografiile cititorului) nici măcar pe centrul acesteia. Fie a fost tasat printre pietrele de râu din care a fost construită strada iniţial, fie ploaia l-a umezit şi l-a făcut să intre printre pietrele de pe stradă.

Un muncitor care se ocupă de lucrări ne-a explicat că tot ce s-a făcut până acum pe stradă este absolut normal. „Facem o egalizare cu asfalt stânga-dreapta, pentru că mijlocul străzii este mult mai sus. Diferenţa de nivel este foarte mare. Sub acest asfalt pus pe margini s-a dat prima dată cu emulsie. După aceea se toarnă un strat de binder, apoi ultimul strat, cel de uzură. Deci strada nu rămâne aşa, iar asfaltarea aceasta de pe margini s-a făcut pentru a diminua din diferenţa de nivel. La final, după turnarea straturilor, asfaltul va fi destul de gros“, a spus bărbatul.

Ce spune primăria

Gazeta de Sud a întrebat primăria despre situaţia existentă pe strada Bucegi pentru ca locuitorii din zonă să fie lămuriţi în legătură cu modul de asfaltare. „Situaţia existentă a străzii Bucegi se prezintă astfel: structura rutieră existentă este formată din pavaj de bolovani de râu cu o pantă transversală de aproximativ 5%. În vederea executării lucrărilor de asfaltare este obligatoriu să se asigure o pantă transversală de aproximativ 2%. Acest fapt a impus desfacerea pavajului din axul străzii, pe o lăţime de 1,5 metri. De asemenea, refacerea la o cotă de nivel inferioară cu piatra spartă. De asemenea, pentru asigurarea pantei transversale se mai execută o reprofilare cu asfalt în zona de rigola a străzii, de aproximativ 1 metru lăţime. Apoi se va proceda la aşternerea covorului asfaltic pe toata lăţimea străzii“, au precizat, pentru GdS, reprezentanţii municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS