16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞapte localuri din centrul Craiovei, închise temporar de Protecţia Consumatorilor

Şapte localuri din centrul Craiovei, închise temporar de Protecţia Consumatorilor

Şapte localuri din centrul Craiovei au fost închise temporar de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dolj, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care produse expirate şi mizerie, şi au fost date amenzi în valoare de aproape 140.000 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost verificaţi 11 operatori economici din domeniul alimentaţiei publice din centrul Craiovei, informează news.ro.

Echipele de control au descoperit lipsa elementelor de identificare şi a datei de valabilitate de pe etichete, că erau utilizate veselă şi agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, prezenţa insectelor târâtoare în spaţiul de depozitare, dar şi mijloace de măsurare neomologate.

Erau vândute produse expirate

De asemenea, erau vândute produse expirate, lipsea autorizaţia de funcţionare care trebuie emisă de Primărie, nu aveau verificarea metrologică pentru cântarele utilizate, era modificată starea termică a produselor.

Deficienţe de informare în listele de meniu

Comisarii CJPC Dolj au mai găsit în localurile din centrul Craiovei deficienţe de informare în listele de meniu cu privire la alergeni, gramaje, produs din produs decongelat, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a materiilor prime, pereţi cu mucegai şi exfolieri ale tencuielii, plafon cu urme de infiltraţii de apă, neigienizate şi exfoliate, lipsa vestiarului şi grupurilor sanitare pentru personalul propriu.

Au fost aplicate 15 amenzi

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj au dat 15 amenzi, în valoare totală de 137.000 de lei şi au decis închiderea temporară a şapte localuri până la remedierea deficienţelor constatate.

CJPC Dolj a precizat că acţiunea de control este încă în desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS