2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljAcțiune de curățare a barajului Ișalnița

Acțiune de curățare a barajului Ișalnița

Administrația Bazinală de Apă Jiu și Asociația “Ape fără Plastic” au colectat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 45 de saci de gunoi, atât din râul Jiu, cât și de pe cele două maluri – drept și stâng- din zona barajului Ișalnița.

Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au participat, vineri și sâmbătă, la acțiunea de igienizare a malurilor râului Jiu, unde împreună cu angajații Stației de tratare a apei Ișalnița a C.A. Oltenia au strâns peste 20 de saci de deșeuri de tot felul: gunoi menajer, plastic, hârtie, obiecte casnice, haine, etc.

Totodată, voluntarii “Ape fără Plastic” au colectat din apa Jiului, în cele două zile, peste 25 de saci mari.

Aceasta a fost prima acțiune comună din acest an, din cadrul proiectului “Jiul fără Plastic”, parteneriatul dintre cele două identități fiind încheiat cu doi ani în urmă, când reprezentanții “Ape fără Plastic” au montat primul baraj plutitor din țară pe râul Jiu, amonte de barajul Ișalnița.

Deșeurile din râu sunt colectate periodic de către reprezentanții ONG-ului amintit, A.B.A Jiu punând la dispoziție, de fiecare data, pontonul putitor cu motor.

Eforturi mari s-au depus de ambele părți partenere:

  • reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj – ajungând cu măsurile de prevenție până la blocarea accesului pe digul din zona barajului de mai multe ori, barierele fiind tăiate – furate de fiecare data;
  • reprezentanții “Ape fără Plastic” confruntându-se cu distrugerea barierei plutitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS