24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBani europeni pentru reducerea sărăciei la Argetoia

Bani europeni pentru reducerea sărăciei la Argetoia

Fundația World Vision România a finalizat în această lună proiectul „FACTIS – Fii actor pentru o comunitate transformată, integrată și sustenabilă!“ de care a beneficiat comuna doljeană Argetoia.

Proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 s-a derulat pe o perioadă de 42 de luni, între 14.07.2018- 15.01.2022.
În derularea acestui proiect s-au implicat Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, Asociația Vasiliada, Policy Center for Roma and Minorities, Primăria Argetoaia, Școala Profesională „Constantin Argetoianu” Argetoaia și Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES).

Scopul proiectului

Scopul proiectului a fost reducerea riscului de sărăcie în comunitatea Argetoaia. 689 persoane au făcut parte din grupul țintă al proiectului. Dintre acestea 191 erau copii, 119 tineri și 498 adulți. Cel mai important indicator al proiectului este numărul de persoane beneficiare de servicii integrate precum: servicii medicale, educaționale, psiho-sociale, formare profesională, ocupare, îmbunățățirea condițiilor de locuit etc. Astfel, mai mult de 630 de persoane au beneficiat de servicii integrate în vederea îmbunătățirii condiției vulnerabile și reducerea riscului de sărăcie.

Arii de acțiune

Proiectul a avut mai multe arii de acțiune printre care se numără şi Clubul de Educație Alternativă. În cadrul acestuia au fost organizate ateliere de educație non-formală (muzică, teatru, dans, fotografie, educație antreprenorială etc) şi ateliere de educație remedială (limba română, engleză și matematică), La aceste ateliere au participat 187 de elevi. În cadrul CEA au fost organizate tabere de vară și excursii pentru copii, au fost distribuite 164 tablete pentru școala online.

Un program de educație parentală la care au participat 300 de părinți pentru a învăța cum își pot îmbunătăți relația copil-părinte.

Un program de formare profesională, în urma căruia 267 de persoane au dobândit o calificare pentru cursuri ca: bucătar, frizer-coafor, sudor, lucrător în construcții, cofetar etc.
De asemenea, peste 400 de persoane au primit sprijin pentru a se integra în piața muncii prin servicii de consiliere și mediere profesională, iar 70 de beneficiari s-au angajat în perioada proiectului.

76 de tineri au învăţat despre antreprenoriat

Un program integrat de dezvoltare a competențelor antreprenoriale la care au participat 76 de tineri, iar în urma unui concurs de planuri de afaceri 15 tineri au beneficiat de subvenții în valoare de 25.000 euro pentru a porni o afacere în comunitate. Iar 65 de tineri au participat la activități în cadrul unor firme de exercițiu.

Copiii au participat la atelierele de educaţie non-formală

Un program de consiliere socio-medicală în urma căruia 555 beneficiari au fost sprijiniți pentru a depăși situația vulnerabilă în care se află, iar 317 persoane au beneficiat de servicii medicale și 300 de persoane au primit kit-uri de igienă personală.

Îmbunățirea condițiilor de locuire și securizarea împotriva dezastrelor pentru 50 de gospodării care au beneficiat de intervenții de reabilitare sau îmbănățirea sistemelor electrice sau de încălzire. De asemenea, 31 de gospodării au fost sprijinite pentru racordarea la utilități sau clarificarea actelor de proprietate.

Valoarea totală a proiectului este 16.110.977,38 de lei, din care 16.085.807,77 de lei sunt fonduri nerambursabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS