10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAleile gunoaielor din Craiova

Aleile gunoaielor din Craiova

Aleile 1 şi 2 Geniştilor din Craiova s-au dezvoltat mult în ultimii ani. Foarte mulţi craioveni şi-au construit case în zonă, însă acum se lovesc de o mare problemă. În capătul celor două alei s-au format munţi de gunoaie, care cresc văzând cu ochii.

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat situaţia legată de gunoaiele aruncate ilegal în zona în care locuieşte. „Sunt munţi de gunoaie pe Aleile 1 şi 2 Geniştilor. Am făcut sesizarea pe e-mailul primăriei şi eu şi vecinii, dar nu s-a întâmplat nimic“, a spus craioveanul care locuieşte pe una dintre aceste alei.

Gunoaie întinse pe zeci de metri

Într-adevăr, situaţia este destul de gravă. Resturi de tot felul, în saci de rafie sau pe jos, plastice, încălţări vechi, peturi, cartoane – toate au fost aruncate în capătul Aleilor Geniştilor 1 şi 2. Grămezi de gunoaie stau întinse pe zeci de metri, la capătul celor două alei. Practic, acolo s-a creat un fel de groapă de gunoi a oamenilor certaţi cu legea şi cu bunul simţ. Aceştia nu ţin cont că există o mulţime de case în apropiere. Oamenii din zonă sunt disperaţi. „E ceva incredibil câte gunoaie au putut să se strângă aici. Nimeni nu face nimic. Am zis că ne facem case într-o zonă mai liniştită a oraşului, dar ne-am mutat să vedem grămezi de gunoaie aruncate de cei care nu au niciun pic de bun simţ, nimic. Ne-am săturat de situaţia aceasta. Dacă cineva i-ar amenda pe cei care aruncă aici, sigur s-ar opri fenomenul. Însă nimeni nu s-a interesat până acum de situaţia aceasta în care ne aflăm“, a spus o femeie care care casă pe Aleea Geniştilor.

„Vin noaptea cu maşinile, cu căruţele“

O altă femeie care locuieşte în aceeaşi zonă spune că noaptea se aruncă o mare parte din gunoaie. „E nenocire ce e aici. Vin noaptea cu maşinile, cu căruţele, şi aruncă gunoiul. Până şi bălegar este în grămezile acestea de gunoaie. Noi trăim în Craiova doar cu numele. Ce vedem pe stradă, parcă suntem la groapa de gunoi. Probabil nişte camere de luat vederi ar fi soluţia. Dacă îi amendează, sigur nu mai aruncă. E şi vina autorităţilor că nu se implică mai mult, dar şi oamenii au un comportament oribil. Nu se poate să arunci pe stradă gunoaiele. Când vine vara ce mai facem că o să se facă un miros insuportabil. Nu e normal!“, a declarat o altă craioveancă.

Primăria spune că va lua măsuri

Sesizată de Gazeta de Sud, Primăria Craiova a precizat că în acea zonă sunt terenuri private şi că se vor lua măsuri. „Este vorba de terenuri private, unde Poliția Locală Craiova a constatat și identificat mai multe persoane ce vin și aruncă gunoaie periodic în zona respectivă. S-au aplicat deja, în ultima lună, trei sancțiuni de câte 1.000 lei. Poliția Locală se află în procedură de identificare și notificare a proprietarilor pentru a-și împrejmui terenurile de pe Aleea Geniștilor ca să împiedice, astfel, depunerea deșeurilor de către alte persoane care nu respectă regulile“, au transmis reprezenzanţii Primăriei Craiova.

30 de tone de gunoi, adunate din Brestei

Fenomenul gunoaielor aruncate la întâmplare în Craiova este destul de întâlnit în multe zone ale oraşului. Primăria a iniţiat, săptămâna trecută, o acțiune comună în colaborare cu Iridex, Salubritate Craiova și Poliția Locală Craiova pentru identificarea și ridicarea deșeurilor abandonate pe teritoriul Craiovei.

„Doar în primele două zile, s-a acționat în cartierul Brestei și au fost ridicate peste 30 de tone de gunoi și aproximativ 400 de kilograme de deșeuri voluminoase abandonate. Au fost identificate 15 proprietăți private unde aceste deșeuri au fost abandonate, iar proprietarii acestora au fost sancționați. Pentru o mai mare eficacitate, au fost stabilite până acum mai multe puncte vulnerabile, din diferite zone ale orașului, care sunt tranzitate și folosite pentru abandonarea deșeurilor. Se are în vedere ca pe viitor, în aceste puncte, să fie instalate camere de supraveghere. Acțiunile se vor desfășura zilnic, iar sancțiuni se vor da, nu doar proprietarilor ale căror terenuri nu sunt împrejmuite, ci și celor care aruncă deșeurile“, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS