5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acţiune prevenirea ilegalităţilor în domeniul morărit panificaţie

Dolj: Acţiune prevenirea ilegalităţilor în domeniul morărit panificaţie

17 agenți conomici care produc sau comercializează produse de morărit sau panificație, din Craiova, au fost amendați în urma controalelor făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Animalelor Dolj.

Potrivit primelor informații ofrite de reprezentanții IPJ Dolj, la data de 13 ianuarie , în intervalul orar 12.00 – 15.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Animalelor Dolj au organizat şi executat o acțiune pe linia combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul morărit – panificaţie.

Acţiunea a avut loc în municipiul Craiova, fiind verificaţi 17 agenţi economici care produc sau comercializează produse de morărit sau panificaţie.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, 2 sancţiuni la O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 3.000 lei şi  3 sancţiuni la H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 30.000 lei.  De asemenea, a fost confiscată suma de 319 lei.

Nu figurau în casa de marcat 250 de lei

Cu ocazia controlului efectuat la un operator economic s-a stabilit faptul că, nu a fost evidențiată în aparatul de marcat electronic fiscal suma de 250 lei, sumă rezultată din diferența dintre soldul faptic existent în sertarul casei de marcat și soldul scriptic rezultat în urma consultării raportului informativ.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, dispunându-se totodată confiscarea sumei nejustificate în valoare de 250 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS