10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova pe gheţuş, primarul spune că s-a acţionat înainte să fie nevoie

Craiova pe gheţuş, primarul spune că s-a acţionat înainte să fie nevoie

Noaptea trecută, temperatura scăzută din Craiova a acoperit oraşul cu polei. La primele ore ale dimineţii au început problemele în multe zone ale oraşului. Foarte multe trotuare şi străzi au fost acoperite cu strat de gheaţă. Oamenii s-au deplasat cu dificultate, unii au încasat căzături. Şi pentru şoferi a fost destul de dificil, iar în unele cazuri s-a ajuns chiar şi la accidente rutiere. Cu toate acestea, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, spune că s-a acţionat pe străzi cu multe ore înainte să primească informarea meteo.

Cel mai grav accident din cauza poleiului a avut loc la intersecţia Căii Severinului cu bulevadul Dacia. Două tinere de 22 şi 23 de ani au fost rănite şi transportate la spital, după ce un şofer a intrat cu maşina în staţia de tramvai unde se aflau acestea. Potrivit poliţiştilor doljeni, şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Pe numele acestui a afost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Primarul spune că a anticipat poleiul

Chiar dacă problema poleiului a fost mai mult decât evidentă pentru majoritatea craiovenilor, primarul Craiovei spune că muncitorii de la Salubritate au ieşit pe străzi cu multe ore înainte să primească informarea meteo.

„Deși am primit alerta meteo de polei doar la ora 7 dimineața, încă de la miezul nopții s-a acționat prin împrăștiere de material antiderapant pe principalele artere de circulație și pe străzile în pantă. Au fost folosite 100 de tone de sare, în timpul nopții și în această dimineață, pe străzi, iar de la 7 dimineața, lucrătorii de la Salubritate au împrăștiat sare și pe trotuare. Atragem atenția conducătorilor auto că, deși pe străzi s-a împrăștiat material antiderapant, carosabilul rămâne umed, iar viteza de mers trebuie adaptată la condițiile meteo. Nu am avut niciun incident pe străzile în pantă, în schimb avem pe arterele principale, din cauza circulației cu viteză neadaptată la condițiile meteo“, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Şi atunci ne punem întrebarea: Dacă primăria este informată atât de târziu despre polei, craiovenii se vor confrunta mereu cu această situaţie neplăcută din cauza lipsei de comunicare a autorităţilor?

Pe lângă această explicaţie a Olguţei Vasilescu, primăria a trimis şi o serie de fotografii. Din acestea se vede clar că pe trotuare s-a dat cu sare abia când era lumină afară şi când foarte mulţi craioveni deja circulaseră pe acolo, în drumul spre serviciu, şcoală, etc. Pe timpul nopţii, doar câte un muncitor răzleţ se vede în fotografii. În plus, primăria a reamintit că persoanele fizice și juridice, asociațiile de proprietari au obligația să-și curețe trotuarele aferente.

Reţelele sociale, pline de fotografii cu situaţia din Craiova

Craiovenii care au avut dificultăţi din cauza poleiului au publicat o mulţime de fotografii şi filmări pe reţelele sociale. Ei au criticat administraţia locală că nici de această dată nu a fost pregătită pentru o astfel de situaţie.

„Astăzi este polei pe şosele, pe trotuare……sticlă! Măsuri….ioc! Am dat telefon la primărie. După 20 de minute de sunat ocupat am sunat la telefonul cetăţeanului să cer un alt număr de telefon. Mi-au dat acelaşi număr. După o discuţie cu doamna de la telefonul cetăţeanului am înţeles că acest TELEFON al CETĂŢEANULUI este un call center care preia niste sesizări şi le transmite la primărie. Rezolvarea…..nu se ştie. Deci am sunat din nou la Primăria Craiova care într-un final a răspuns, am fost direcţionată la serviciul care se ocupă de starea şoselelor şi a trotuarelor, dar…….stupoare….. domnii care se ocupă de acest lucru erau în şedinţă……comod…nu. Şedinţa am înţeles că poate dura 30 de minute, o ora, două ore. Deci, domnilor de la Primăria Craiova să speram că până se termină şedinţa se topeşte poleiul“, a scris o craioveancă pe Facebok.

UPDATE: 10 accidente rutiere, în această dimineaţă

Potrivit poliţiştilor doljeni, doar în această dimineaţă au avut loc 10 accidente rutiere. „În această dimineață, pe drumurile publice din județul Dolj au fost sesizate 10 evenimente rutiere. Din acestea, 8 au fost soldate doar cu pagube materiale, în două situaţii fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
De asemenea, polițiștii doljeni au aplicat trei sancțiuni contravenționale administratorilor drumurilor publice, cu amendă in valoare totală de 21.750 de lei“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

UPDATE: Primăria Craiova a fost amendată de IPJ Dolj cu 7.000 de lei.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS