17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Craiova, ca într-un cătun uitat de lume

În Craiova, ca într-un cătun uitat de lume

Mulţi craioveni se simt în oraşul lor exact ca într-un cătun uitat de lume, atunci când ies pe strada pe care locuiesc. Când plouă, coşmarul se adânceşte, iar oamenii trebuie să ia noroaiele la pas. Nici maşinile nu fac faţă mereu, iar roţile se afundă atât de mult în noroi încât rămân blocate. Unii şoferi mai ies din anumite zone doar cu ajutorul vecinile, care le sar în ajutor şi împing maşina.

Aceasta este imaginea multor străzi din Craiova, printre care Străzile Cantonului şi Stejarului din cartierul Bariera Vâlcii. Oamenii de aici se plâng că străzile arată oribil şi că sunt nevoiţi să străbată prin nămoale ca să plece de acasă. Zilele trecute, o tânără a publicat pe Facebook două fotografii cu Strada Stejarului. Aceasta a avut parte de o experienţă foare neplăcută. Chiar înainte să ajungă acasă, din cauza nămolului de câţiva centimetri a rămas blocată cu maşina. Alături de fotografiile pblicate, tânăra a transmis şi un mesaj către primarul Craiovei. „Mulţumim, doamna Lia! Strada Stejarului, cica secolul 21. Noroc cu nişte băieţi ca altfel petreceam noaptea în mocirla. Mulţumim frumos de ajutor!“, a scris femeia.

Strada noroiului din Craiova

Într-adevăr, strada Stejarului arată deplorabil. Pe această stradă se intră dinspre Centura de Nord, iar singur asfalt pe care l-a văzut vreodată este o bucată de câţiva metri la începutul străzii, lipită de centură. Dar, de acolo începe coşmarul. Cel mai probabil, în acea zonă au fost începute lucrări de introducere a canalizării pentru că există bucăţi de conducte şi două utilaje staţionate.

Însă, lucrările au fost oprite din cauza vremii. Dar ce a rămas în urmă este un dezastru total. Mocirlă pe o lungime de zeci de metri, prin care maşinile trec cu greu sau rămân înţepenite. Se pare că autorităţile nu s-au gândit că lucrările se pot sista şi nimeni nu a intervenit să niveleze, cumva, segmentul de drum şi să elimine noroiul. Astfel că locuitorii din zona respectivă – Strada Stejarului şi aleile adiacent – se simt mai rău ca într-un cătun uitat de lume. Dacă mergi pe jos, e musai să ai la tine o pereche de încălţăminte de schimb pentru că te vei umple de noroi. „Tot ce au făcut este o batjocură. Au făcut ceva lucrări, au plecat şi ne-au lăsat în noroi. Nu e posibil să trăim în condiţiile acestea în anul 2022. Aşteptăm un asfalt ca pe o minune de la Dumnezeu. E normal aşa ceva? Eu zic ca nu e normal deloc. Mai ales că plătim taxe şi impozite“, a spus un bărbat de pe Strada Stejarului.

Strada Cantonului, gropi cu nemiluita

Nici Strada Cantonului nu arată ca într-un oraş care a candidat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. De fapt, aproape întreaga zonă din jurul acestei străzi nu face cinste unui oraş. Strada Cantonului este înţesată de gropi, iar în această perioada ploioasă toate sunt pline cu apă. Dacă mergi e jos, trebuie să faci slalom, iar când o maşină trece pe lângă tine este nevoie să te lipeşti de garduri dacă nu vrei să fii udat. „E nenorocire pe toată strada. Nu ştie nicio autoritate de noi, e bătaie de joc. Ne impun taxe şi impozite şi un amarât de asfalt nu toarnă pe aici. Oare până în ce an o să locuim la oraş doar cu numele? Că dacă te uiţi cum arată strada e mult mai rău ca la ţară“, a spus un bărbat care locuieşte pe Strada Cantonului.
De fapt, întreaga zonă din jurul Străzii Cantonului arată oribil. Străzile nu au făcut cunoştinţă cu asfaltul niciodată. Oamenii trăiesc cu speranţa, de la an la an, că autorităţile se vor gândi şi la ei şi că vor reuşi, la un moment dat, să circule în condiţii decente.

Într-un răspuns trimis la solicitarea Gazetei de Sud care a întrebat dacă cele două străzi vor fi asfaltate anul acesta Primăria Craiova a precizat următoarele: strada Stejarului este prinsă în programul Anghel Saligny, iar strada Cantonului este în faza de expertiză și DALI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS