24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Teilor din Craiova, recent asfaltată, începe să se degradeze

Strada Teilor din Craiova, recent asfaltată, începe să se degradeze

Strada Teilor din cartierul Bariera Vâlcii, asfaltată de doar câteva luni, a început să se degradeze. Oamenii erau mulţumiţi că Primăria Craiova nu a uitat de ei, însă acum, mulţumirea lor s-a transformat în dezamăgire. Calitatea lucrării nu este una tocmai bună, iar acest lucru se vede cu ochiul liber.

Strada Teilor, segmentul ce porneşte de la Strada Viilor până la strada Rodnei ar fi trebuit să arate, în acest moment, foarte bine. Asta pentru că a fost turnat asfalt proaspăt destul de recent. Însă, probabil calitatea proastă a lucrările a făcut ca strada să începe să se degradeze. Asfalt lăsat, gropi, trotuare în pantă şi o gură de canal mult ridicată peste nivelul asfaltului, exact pe mijlocul străzii. Atunci ne punem întrebarea: Pentru cât timp se pot bucura oamenii de un asflat nou turnat, din bani publici?
Răspunsul este destul de simplu, cel puţin pentru acest segment din strada Teilor: câteva luni.

Trotuarul este în pantă

Oamenii care locuiesc pe acest segment al străzii sunt extrem de nemulţumiţi de situaţie. Ei spun că lucrările au fost făcute în bătaie de joc.

„Prin august-septembrie ţin eu minte că au asfaltat. Credeam că o să mai vină cu încă un strat de asfalt. Dar de atâtea luni nu au mai făcut nimic. Cred că aşa o lasă. La intrările în garaj nu au lăsat bordurile mai jos, eu am fost nevoit să îmi umplu cu ceva asfalt ca să pot intra cu maşina. În plus, uitaţi-vă la trotuare, sunt în pantă. Cum facem noi la iarnă, când o să fie îngheţate, mergem pe brânci ca să nu ne rupem picioarele? E un capac de canal care a fost lăsat mult peste nivelul străzii, chiar pe mijloc. Ce putem să mai spunem? Cu asemenea lucrări, se bagă bani degeaba. Dacă tot le fac, să le facă bine, să dureze mulţi ani“, a spus un bărbat care locuieşte pe Strada Teilor.


Capătul străzii, la intersecţia cu Strada Viilor arată îngrozitor. Practic, ca să intri pe asfaltul turnat pe strada Teilor, treci prin câteva gopi şi pietre. „Chiar nu pricep de ce la noi în ţară, că nu cred că e doar în Craiova situaţia aceasta, nu se fac lucrurile aşa cum trebuie. Domnule, când te apuci de o lucrare să ai plan bine pus la punct, iar planul să fie respectat cu sfinţenie. Altfel ajungi într-o astfel de situaţie. Se asfaltează o stradă, dar arată aşa cum arată în final. Ori nu e supravegheată lucrarea, ori e făcută fără cap“, a spus o femeie.

Pe Facebook e totul bine

Primarul Craiovei s-a lăudat, marţi, pe Facebook, cu finalizarea asfaltării străzii Rotnei, care este adiacentă cu segmentul deja degradat din Strada Teilor. „S-a finalizat asfaltarea străzii Rodnei, din cartierul Bariera Vâlcii. Reparațiile au debutat la finalul lunii noiembrie și s-a intervenit asupra carosabilului, urmând ca trotuarele să fie finalizate la primăvară. Nu dorim să creăm un disconfort în plus locuitorilor din zonă, dat fiind că vremea se schimbă și am decis continuarea lucrărilor din luna martie“, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe site-ul de socializarea.
GdS a mers şi pe această stradă, care se află exact unde s-a terminat asfaltul pentru segmentul din strada Teilor. Aici încă mai sunt câteva lucrări de făcut pe locurile cu capacele de canalizarea. Această lucrare pare să fie mai bine făcută decât cea de pe strada Teilor, însă acest lucru se va vedea mai târziu.
GdS a întrebat, miercuri, Primăria Craiova dacă se va mai interveni pe Strada Teilor, însă până la închiderea ediţiei nu am primit răspuns.

Primăria a răspuns astăzi

După ce articolul legat de Strada Teilor a apărut în GdS, Primăria Craiova a trimis un răspuns legat de subiect. „Lucrările de asfaltare de pe strada Teilor nu sunt finalizate și nu au recepția făcută. Este o lucrare de investiție, complexă și împărțită pe trei tronsoane, finalizate parțial, în procente diferite. Mai mult, în această perioadă, lucrările sunt suspendate până pe 15 martie 2022, conform normativelor de lucrări din domeniu pe timp de iarnă, dar și în urma deciziei stabilite de Poliția Rutieră, care nu a mai aprobat managementul de trafic de pe tronsonul II din cauza temperaturilor scăzute, unde sunt lucrări majore de executat. Acolo urmează să fie realizate săpături pentru caseta drum, carosabilul va fi refăcut în totalitate și adaptat pentru trafic greu. Tot pe tronsonul al doilea va fi introdusă, la primăvară, și canalizarea pluvială.

Lucrările de asfaltare de pe tronsonul I sunt finalizate în proporție de 90 %. Urmează să se toarne stratul de uzură, când temperaturile externe vor permite executarea acestui tip de lucrări. În același procent de 90 %, sunt realizate și lucrările de pe tronsonul III, mai puțin porțiunea de drum de 540 metri dinspre sensul giratoriu de pe Centura Nord, aceasta aparținând de CNAIR, fiind vorba de descărcarea drumului expres spre Teilor. Abia după ce vor fi finalizate și lucrările la tronsonul II, se va turna stratul final de asfalt uzură la toate cele trei tronsoane“, au transmis reprezentanţii primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS