16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a semnat acordul de extindere a Aeroportului Internațional Craiova

S-a semnat acordul de extindere a Aeroportului Internațional Craiova

Premierul României, Nicolae Ciucă, alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, se află în acest moment la Craiova, unde semnează acordul pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova.

Este vorba despre un proiect ce presupune o investiţie de aproximativ 100 de milioane de euro, care va fi suportată din fonduri europene.  
„Am reușit sa obținem această finanțare și vom pregăti aeroportul pentru provocările viitoare. Vrem să devenim un pol de dezvoltare pentru această parte a ţării.
Am demarat procedurile pentru construirea unui al treilea parc industrial. Aeroportul este poarta de intrare către regiunea noastră și zona care ne dă aripi către întreaga lume”, a spus Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

„Aproximativ 400 de milioane de lei sunt bani europeni. Acesta este un lucru foarte important“

Nicolae Ciucă, premierul României, a spus că era nevoie de această modernizare.

„Am înțeles importanţa extinderii Aeroportului din Craiova. Nu trebuie să insist pe cât de mult înseamnă conexiunile cu celelalte ţări din Europa. Era nevoie de această modernizare. Aproximativ 400 de milioane de lei sunt bani europeni. Acesta este un lucru foarte important“, a precizat Nicolae Ciucă.

„Noi chiar am discutat la Guvern să instrumentalizăm partea de proiecte europene astfel încât să mărim capacitatea de absorbție la nivel național pentru că avem tot ceea ce înseamnă buget și plan pentru aceste fonduri. Dar, din păcate, absorbţia nu a fost cea pe care ne-am dorit-o până acum“, a mai spus premierul.

„Lucrurile au mers în ritmul pe care ni l-am dorit luna trecută“

„Lucrurile au mers în ritmul pe care ni l-am dorit luna trecută și iată că azi am reușit să semnăm contractul de extindere și modernizare al Aeroportului Internațional Craiova “, a afirmat Sorin Grindeanu.

„Acest proiect este foarte important pentru Craiova“

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că acest proiect este foarte important pentru Craiova.

„Proiectul acesta a fost întors de 17 ori anul trecut. Aşa că noi am catalogat acest gest ca fiind unul de blocare. Acest proiect este foarte important pentru Craiova, mai ales că orașul nostru are un potențial turistic uriaș, care nu este exploatat asa cum trebuie din cauza infrastructurii“, a afirmat primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS