8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîţu Stoian, depus la Ansamblul „Maria Tănase“

(VIDEO) Trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîţu Stoian, depus la Ansamblul „Maria Tănase“

-

Trupul neînsuflețit al marelui interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian va ajunge, în cursul zilei de astăzi, la sediul Ansamblului Folcloric ,,Maria Tănase”. Artistul va poposi pentru ultima dată în sala de repetiții a ansamblului, loc care îi plăcea atât de mult și unde a repetat întotdeauna.

Cei care vor să-și ia rămas bun de la îndrăgitul artist al muzicii populare, o pot face astăzi, toată noaptea, dar și mâine, la sediul Ansamblului Folcloric ,,Maria Tănase”. Intrarea se va face pe ușa principală, se va trece prin sala de repetiții și se va ieși prin spatele clădirii. Purtarea măștii este obligatorie și nu se va staționa.
De asemenea, afară a fost pregătit un panou pe care va rula piesa mult iubită a artistului, „Doamne-n viață-s mulțumit“, dar și fotografii cu acesta.

Colegii vor sta lângă interpret tot timpul

Marele artist va ajunge în cursul zilei de astăzi, după ce se vor termina procedurile și cercetările în ceea ce privește medicamentația administrată interpretului. Acesta nu va fi lăsat singur niciun moment, lângă el mereu se va afla unul dintre colegii.

,,Așteptăm să se termine procedurile acolo pentru că se pare că s-au autosesizat autoritățile în măsură și se face o cercetare pentru felul în care i-a fost administrată medicamentația. Pe parcursul zilei de astăzi va fi adus aici, la Ansamblul Folcloric ,,Maria Tănase”.

Oamenii pot veni și astăzi, și mâine, și la noapte. Instituția va fi deschisă. Noi nu îl vom lăsa singur nici măcar o clipă. Vom fi tot timpul alături de el până în momentul în care va pleca din instituție. El va fi depus la sala de repetiții a instituției. Ca să putem respecta normele actuale se va intra pe intrarea principală, se va trece prin sala de repetiții și se va ieși prin spatele clădirii. Cu mască, cu distanțare. Nu se va staționa. Totul va fi sub control.

Pentru cei care doresc să zăbovească un pic și să-i onoreze amintirea, am pregătit un panou pe care va rula o piesă pe care toată lumea o iubește, Doamne-n viață-s mulțumit, și imagini cu el pe care le-am selectat din arhiva Televiziunii Române.

Toate instituțiile din oraș ne-au fost alături și ne-au susținut în demersul acesta de a-l aduce aici și de a ajuta publicul din Craiova și de peste tot să-și ia rămas bun“, spune Niculina Stoican, directorul Ansamblului Folcloric ,,Maria Tănase”.

Interpretul de muzică populară a murit, sâmbătă seara, după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul din Reșita, la doar 61 de ani.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS