8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRectificări bugetare, aprobări și numiri la CJ Dolj

Rectificări bugetare, aprobări și numiri la CJ Dolj

În ședința Consiliului Județean, de ieri, au fost făcute mai multe rectificări bugetare la mai multe instituții județene, dar și în ceea ce privește bugetul propriu al CJ Dolj. Au fost suplimentate listele de investiții, astfel încât clădirile aflate pe terenul Stadionului Tineretului să fie demolate și să poată începe lucrările la un nou proiect.

Au fost aleși mai mulți reprezentanți din partea Consiliului Județean care să facă parte din grupurile de acțiune anti-bullying din școlile și liceele speciale din Craiova. Iar familiile din Dolj care vor să adopte un copil din alt județ, urmează să primească o indemnizație pentru cazare și transport. Rectificările bugetare aprobate vizează Aeroportul Internațional din Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Muzeul Olteniei, Clubul Sportiv Județean ,,U” Știința, Direcția Publică de Evidență a Persoanelor, Școala Populară de Arte și Meserii ,,Cornetti”.

În primăvară, încep lucrările de execuție la stadionul Tineretului

Tot în cadrul ședinței, a fost discutată și rectificarea bugetului general al județului Dolj pe 2021, dar s-a vorbit și de rectificarea listei de sinteză a obiectivelor de investiții. Bugetul județului va fi suplimentat cu 5,3 milioane de lei, la venituri și cheltuieli. Lista de investiții a fost suplimentată cu încă un capitol pentru a putea începe proiectarea, ulterior execuția, demolării și desființării clădirilor aflate pe terenul stadionului Tineretului. După ce terenul va fi liber, președintele CJ speră, din primăvară, să înceapă partea de execuție a unei zone de ciclism și atletism, dar și a unui amfiteatru de 5000 de locuri destinat manifestărilor artistice.

,,Am suplimentat lista de investiții cu un capitol pentru a începe proiectarea, ulterior execuția, a ceea ce înseamnă demolarea și desființarea clădirilor de la stadionul Tineretului. Noi suntem în faza de demarare a procedurilor de licitație pentru studiul de fezabilitate. Până acum am lucrat la tema de proiectare și la concept. Începem licitația pentru a desființa și a face liber de sarcini acel teren. Este necesar pentru CNI, dar dacă nu obținem finanțare de la CNI și vom realiza investiția din bugetul nostru, de asemenea, este important să fie terenul liber de sarcini ca anul viitor, dacă va fi un buget mai permisiv, să lansăm licitația de proiectare și execuție.

Nota conceptuală din partea arhitecților este gata. S-a lucrat pentru a putea avea atât funcționalități de ciclism, cât și de atletism. Dar poate fi și zonă de concerte sau alt gen de manifestări artistice. Vorbim de un amfiteatru, o sală de aproximativ 5000 de locuri, spații de parcare, cu spații multifuncționale la tribune. Am suplimentat lista de investiții ca să câștigăm timp. Vine iarna, exact când trebuie făcute licitațiile și documentația, ca în primăvară să putem să intrăm în partea de execuție”, a spus Cosmin Vasile, președintele CJ.

Ce au mai aprobat consilierii județeni?

Consiliul Județean va sprijini și familiile din Dolj care vor să adopte un copil din alt județ, cu suma de 200 de lei/zi, în vederea participării la procedura potrivirii practice. Suma este dată pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare realizate și se acordă pe o perioadă de maximum 10 zile din durata totală a procedurii.

De asemenea, au fost propuși și votați reprezentanți din partea Consiliului Județean care să facă parte din Grupurile de Acțiune anti-bullying din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Sf. Vasile”, Școlii Gimnaziale ,,Sf. Mina”, Liceului Tehnologic Special ,,Beethoven” și a Liceului Tehnologic Special ,,Pelendava”.

Consiliul Județean Dolj are în derulare 23 de proiecte europene și 25 de proiecte din fonduri proprii și pregătește, în perioada următoare, tot pe fonduri europene, 36 de proiecte.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS