27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările la Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești se apropie de jumătate

Lucrările la Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești se apropie de jumătate

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a vizitat, astăzi, șantierul Tronsonului I al Drumului Expres Craiova – Pitești. Acesta a discutat cu reprezentanții firmei care se ocupă de lucrări, fiind interesat dacă există dificultăți pe șantier.

De la sfârșitul lunii trecute, lucrările de execuție la acest tronson au înaintat cu 3,94%. Astfel, Tronsonul I a ajuns la un stadiu de execuție de 42%.

Tronsonul I Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești are o lungime de 17,7 kilometri, iar valoarea acestuia este de 358 milioane lei (fără TVA).

Lucrările au fost oprite din cauza condițiilor meteo

În această perioadă, lucrările la Tronsonul I al Drumului Expres au fost oprite din cauza condițiilor meteo, dar, de ieri, 80% din personal a fost prezent pe șantier. Iar, din această dimineață, pe tronson a fost mobilizare maximă.

,,Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrările au fost suspendate, însă, în cursul zilei de ieri, acestea au fost reluate, fiind angrenat pe șantier 80% din personal. Începând din această dimineață este mobilizare totală pe acest tronson și sperăm ca vremea să fie favorabilă constructorului. Avem un grad de execuție de aproximativ 42%”, a spus Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Construirea Drumului Expres Craiova-Pitești a început la finalul anului 2019

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019. Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, este prevăzut cu câte două benzi pe sens, fiecare de câte 3,5 metri lățime, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5 metri pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS