10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaPremii fără mască la Craiova

Premii fără mască la Craiova

Seara trecută a fost ultima zi de The Artist Awards, ediția a III-a, organizat la Craiova. După ce organizatorii le-au promis craiovenilor un show pe cinste, cu multe surprize, spectacolul s-a lăsat așteptat mai mult de trei ore, timp în care orchestra Operei Române din Craiova a tot făcut probe de sunet.

Orele de așteptare au fost acoperite de intervenția Irinei Rimes, care a făcut și probe împreună cu orchestra, urmată de mai mulți artiști, care tot rugau publicul să aibă răbdare pentru că spectacolul va începe în curând, deși acesta era programat să înceapă la ora 17.00.

Unii închiși în ,,țarc”, alții după gard

Persoanele vaccinate și cele care s-au testat la intrare au stat într-o zonă special amenajată, îngrădită. Nevaccinații sau cei care nu au vrut să dea 30 de lei la centrul de testare rapidă, disponibil la locul evenimentului, au stat după gard, îngrămădiți, uitându-se printre barele de fier la spectacolul de pe scenă. Măștile, în principiu, erau obligatorii.

Premiile au fost date pe repede înainte, imediat după ce artiștii își încheiau programul

Când, în sfârșit, a început și evenimentul, după ora 20.00, premiile au fost date pe repede înainte, imediat după ce artiștii își încheiau programul. Deși a fost puhoi de lume, atât în interior, cât și după gard, majoritatea oamenilor nu purtau mască de protecție, care ar fi trebuit să fie obligatorie. Nici măcar agenții de securitate.

,,În seara aceasta este seara artiștilor, se dau premiile pentru artiști. Pot să intre doar 2.500 de oameni cu certificat de vaccinare. Se pot face și teste la intrare. Măștile, în principiu, sunt obligatorii. Opera Română din Craiova va închide seara. O să aibă și un moment al lor, dar și unul cu Irina Rimes. Alți artiști care o să cânte sunt Tiny Tigers, WRS, Emaa, Florian Rus, Olivia Adams, Iuliana Beregoi, Ami, Killa Fonic și mulți alții”, a spus unul dintre organizatorii The Artist Awards.

Irina Rimes și Opera Română din Craiova, momentul special al evenimentului

Probele care au avut loc în cele trei ore în care publicul a tot așteptat să înceapă spectacolul se pare că nu au fost în zadar. Momentul în care Irina Rimes a cântat cu Opera Română din Craiova, de altfel și surpriza serii, a fost un adevărat succes și un moment extrem de special din punctul de vedere al organizatorilor. Irina Rimes a mai cântat cu Opera Română din Craiova în iulie, la Chișinău, iar succesul avut a dus la repetarea experienței pe scena The Artist Awards.

,,Cel mai special moment al evenimentului din acest an a fost cu siguranță cel în care Irina Rimes a cântat alături de Opera Română din Craiova. Astfel de colaborări sunt rare și cu atât mai prețioase pentru că trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru ca un artist pop să cânte cu o orchestră simfonică și un cor academic. Ai nevoie de piese care să fie puse în valoare de orchestrație și de o anumită deschidere a celor implicați pentru a se întâlni pe un teritoriu comun, acela al muzicii de calitate.

Irina Rimeș a găsit în Opera Română Craiova și mai ales în persoana dirijorului nostru, Dumitru Cârciumaru, acea oglindă fidelă capabilă să reflecte talentul ei unic. Ea este un muzician adevărat pentru care scena înseamnă totul. Trebuie să vă spun că nu a fost prima apariție scenică în această formulă, colaborarea precedentă a avut loc în iulie, anul acesta, la Chișinău, iar succesul absolut a alimentat dorința noastră de a relua experiența”, a declarat Antoniu Zamfir, Manager Opera Română Craiova.

Trei ore au așteptat oamenii care au venit la The Artist Awards

Și cei care au stat înăuntru, aproape de scenă, au avut aceleași nemulțumiri ca și cei de după gard, în ceea ce privește show-ul The Artist Awards. Pentru că spectacolul s-a decalat și a început mai târziu, acesta s-a și terminat târziu. Cei din zona de vaccinați au fost nemulțumiți de proasta organizare și de îmbulzeala de la intrare. Cei care au stat după gard nu înțeleg de ce a trebuit să se facă o astfel de diferențiere, pentru că, oricum, lumea a stat îngrămădită și după gard.

,,Nu mi-a plăcut. A fost proastă organizarea. Era doar o intrare și se îmbulzea lumea. Nu aveai loc de nimic. Asta pentru zona de vaccinați. Și în afară, iar full de oameni. Se înghesuiau toți la gard”, a spus un tânăr craiovean.

O fată venită la The Artist Awards a explicat că atmosfera a fost frumoasă și s-a distrat, dar nu i-a plăcut că a trebuit să aștepte ca artiștii să facă repetiții atâtea ore, când spectacolul era programat să înceapă la 17.00.
,,Mi-a plăcut atmosfera spectacolului și m-am distrat pe tot parcursul său. Însă, nu mi-a plăcut că artiștii au făcut repetiții de la ora 17.00, când spectacolul trebuia să înceapă, și s-a terminat destul pe târziu, în jurul orei 02.00. Artiștii au cântat și unele melodii în premieră și au interacționat cu publicul. Cel mai mult m-am distrat la CTC”, a spus ea.

Publicul a aflat care au fost cei mai votați și apreciați artiști ai anului 2021

O altă tânără craioveancă a fost în fiecare dintre cele două zile de spectacol. Deși se bucură că un eveniment așa mare a avut loc la Craiova, nu a înțeles care a mai fost rolul diferențierii făcute printre spectatori, dacă și după garduri era aglomerație.

,,A fost frumos. A fost atmosferă și mă bucur că s-a făcut și în Craiova un eveniment așa mare. Nu am reușit să ajung în fața scenei pentru că am fost nevaccinată și nici testul nu l-am făcut, însă am stat pe margine, încercând să mă bucur și așa de spectacol. Însă, și pe lângă garduri a fost mulțime și nu înțeleg de ce s-au făcut diferențieri, pentru că tot în aglomerație a stat și lumea de lângă. După special guest, CTC, am plecat. Nu știu dacă s-a terminat când am plecat. Am crezut că după ei se termină. Pe afiș scria că la 23:00 se termină. Am fost și sâmbătă foarte puțin. Am stat pe bancă și am ascultat ce se putea auzi”, spune tânăra craioveancă.

Seara trecută, publicul a aflat care au fost cei mai votați și apreciați artiști ai anului 2021. Printre artiștii care au urcat pe scenă s-au numărat Alina Eremia, Inna, Killa Fonic, Iuliana Beregoi, The Motans, Voltaj, AMI, Irina Rimes și mulți alții.
The Artist Awards a fost organizat de Opera Română Craiova în parteneriat cu Big Events, cu sprijinul Primăriei Craiova. Evenimentul a încheiat Festivalul Internațional ,,Elena Teodorini”.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS