22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContainerele pentru sticlă, ca bomboanele pe colivă

Containerele pentru sticlă, ca bomboanele pe colivă

Iridex continuă să suprindă neplăcut craiovenii. După nenumărate sesizări, postări pe reţelele de socializare din partea craiovenilor nemulţumiţi de activitatea noului operator de salubritate, se pare că Iridex încă nu se află pe linia de plutire şi nu şi-a pus la punct toate lipsurile.

Amplasarea proastă a containerelor pentru reciclarea sticlei încă ridică probleme. Unele dintre acestea ocupă întreaga lăţime a trotuarelor şi fac imposibilă trecerea prin zona unde sunt amplasate. Marea problemă este, de fapt, că oamenii ajung pe carosabil pentru a le putea ocoli. Şi mai neplăcut este pentru părinţii care trebuie să le ocolescă alături de copiii aflaţi în cărucioare sau în triciclete.

Containerele ocupă trotuarele

Un astfel de container tip igloo a fost pus pe strada Iancu Jianu, în apropiere de intersecţia cu Strada Constantin Lecca. Acesta ocupă toată lăţimea trotuarului. Daca treci pe lângă el, ori ajungi pe carosabil, ori treci în dungă, ori te loveşti de container. Aceeaşi situaţie şi pe strada Câmpa Islaz, vizavi de Poliţia Rutieră Craiova. Aproape tot trotuarul este ocupat de un alt container pentru reciclarea sticlei, iar oamenii ajung pe carosabil pentru a trece pe lângă acesta.

Un igloo, ieşit pe carosabil

Problema se repetă şi pe Strada Anul 1848, la intersecția cu Strada Oituz. Igloo-ul este amplasat tot în bătaie de joc. Aici s-a lăsat puţin spaţiu între gardul gospodăriei din zona respectivă şi container. În rest, ocupă întreg trotuarul. Însă, cea mai mare problema este că acesta este ieşit câţiva centimetri pe carosabil şi că se află exact în zona unei intersecţii. Şoferii care vin de pe Strada Oituz spre Strada Anul 1848 nu se mai pot asigura foarte bine pentru că este nevoie să iasă cu maşina foare mult în intersecţie.

Au fost relocate doar două containere pentru sticlă

Gazeta de Sud a mai abordat această problemă şi în ediţiile trecute, însă Primăria Craiova şi Iridex se pare că aleg să aştepte sesizări în loc să amplaseze corect, fără să deranjeze craiovenii, aceste containere tip igloo. Până acum au fost repoziţionate doar două igloo-uri. „În acest moment în teren sunt 92 de igloo-uri, urmând să fie suplimentate până la 105. Din cele 96 de containere amplasate până acum, au fost retrase din cauza poziționării şase igloo-uri. Din acestea retrase au fost repoziționate, până în acest moment, două igloo-uri“, au precizat reprezentanţii Iridex.

Primăria a decis unde să se amplaseze igloo-urile

Iridexul spune că Primăria Craiova şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor ECODOLJ au decis unde să fie amplasate containerele pentru reciclarea sticlei. „Containerele tip igloo pentru reciclarea sticlei au fost amplasate ca o obligație legală a autorității publice locale în ceea ce privește colectarea selectivă, în funcție de condițiile din teren necesare pentru operarea acestor containere, respectiv inexistența rețelelor aeriene, proximitatea față de beneficiari, lărgimea trotuarului etc. Au fost alese 96 de locații pentru containerele tip igloo pentru reciclarea sticlei“, au spus reprezentanţii municipalităţii.


De asemenea, într-un răspuns dat Gazetei de Sud, Primăria Craiova a precizat că cetăţenii pot solicita în scris relocarea acestor containere, dar trebuie să vină şi cu o propunere privind locul unde containerul tip igloo ar putea fi mutat. Soliciatarea trebuie făcută către primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS