10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCadastru gratuit pentru proprietarii din Leu și Giurgița

Cadastru gratuit pentru proprietarii din Leu și Giurgița

În comunele Leu și Giurgița din județul Dolj încep lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților, gratuit pentru cetățeni, cu finanțare din fonduri europene.

În perioada 28-29 iulie 2021 au loc primele întâlniri din cadrul campaniei de informare a cetățenilor celor două unități administrativ – teritoriale (UAT).

Înregistrarea proprietăților din comunele Leu și Giurgița în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 10.101 de hectare, respectiv 5.670 de hectare.

Ieri, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobilară (OCPI) Dolj, Alin Victor Dumitrescu, inginerul–șef al OCPI Dolj, Ionuț Alexandru Popescu, primarul comunei Leu, Iulian Cristescu și reprezentanții prestatorului lucrărilor de cadastru general participă la primul eveniment de informare a cetățenilor cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților.

Astăzi, acțiunea continuă în comuna Giurgița, alături de primarul comunei Viky Bonea.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 105 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS