10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Incendiu puternic la Căminul Cultural din Călărași

(VIDEO) Incendiu puternic la Căminul Cultural din Călărași

-

Un incendiu puternic s-a produs în această după-amiază la Căminul Cultural din comuna doljeană Călărași. Acesta adăpostea biblioteca din comună, dar și Centrul de vaccinare Covid.

UPDATE: În urma incendiului au ars: structura din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 800 mp, mobilier, arhiva, biblioteca, echipamente informatice și echipamente audio.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (contact imperfect în doza de conexiune sau subdimensionarea instalației).

UPDATE: Până în prezent nu sunt victime. În continuare se acționează pentru limitarea și lichidarea incendiului. De asemenea, din spațiul unde funcționa Centrul de vaccinare au fost evacuate dozele de vaccin.

Garda de Intervenție Bechet intervine, în acest moment, pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la acoperișul Căminului Cultural din comuna Călărași, potrivit Inspectoratului penntru Situații de Urgență (ISU) Dolj.

Se acționează cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță tip B2 de la G.I. Pompieri Bechet. Au fost alocate pentru sprijin o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Secția de Pompieri Segarcea, o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Detașamentul 2 Pompieri Craiova și o autospecială de lucru la înălțime de la Detașamentul 1 Pompieri Craiova.

Coordonarea intervenției se asigură de către grupa operativă din cadrul ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS