12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi terenuri intră în administrarea Aeroportului Internațional Craiova

Noi terenuri intră în administrarea Aeroportului Internațional Craiova

La ședința Consiliului Județean, de astăzi, se putea citi pe fața consilierilor lipsa chefului de muncă și dorul de ducă în vacanță, după luni grele de trudă în slujba cetățenilor.

Toți erau plictisiți, încurcați, mai uitau să facă acordul predicatului cu subiectul sau stăteau cu ochii în telefoane. Ședința nu i-a încântat deloc. Și pentru că Aeroportul Internațional Craiova este unul dintre principalii dezvoltatori ai Regiunii Sud Vest Oltenia, având în vedere că transportul aerian este o componentă de bază a economiei în regiune, unul dintre punctele pe care le-au aprobat a privit dezvoltarea infrastructurii acestuia, prin darea unor terenuri din administrarea Consiliului Judeţean Dolj în administrarea Aeroportul Internațional Craiova. Suprafață totală a terenurilor este de 1.173.524 mp și este vorba atât de terenuri din Craiova, dar și de pe teritoriul localității Pielești. Aceste terenuri vor ajuta la realizarea proiectului ,,Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova”, pe întreaga perioadă de funcționare a acestuia.

Investițiile dezvoltă cu 30 de ani Aeroportul Craiova

Principalele obiective ale proiectului includ un nou terminal de pasageri, parcare, drumuri de acces, amenajarea mai multor suprafețe de mișcare, gard perimetral de securitate, drumuri rutiere de acces și drumuri tehnologice, puncte de acces și control, platforme de îmbarcare-debarcare, mijloace aeroportuare, echipamente și sisteme de control securitate, centrala termica, post transformare, gospodărie de apă și incendiu, zona de transfer pasageri.

„Să sperăm că e cu noroc. Vom depune acel proiect de 82 de milioane de euro pentru un nou teren, noi căi de rulare, bretele pentru pistă, parcări, care vor aduce Aeroportul Craiova cam pe 30 de ani ca și dezvoltare”, a spus Cosmin Vasile, președinte Consiliul Județean Dolj. Pornind de la Studiul de Trafic, care preconizează creșterea numărului de pasageri la 1.933.186 și a numărului de mișcări aeronave/an la 34.070, în anul 2046, investiția își propune dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, astfel încât Aeroportul Internațional Craiova să poată deservi numărul de mișcări aeronave și numărul de pasageri prognozați.

Pentru finanțarea obiectivului de investiții ,,Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova”, Aeroportul din Craiova va accesa fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 2.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS