13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Reținut, după ce a condus de două ori fără permis

Dolj: Reținut, după ce a condus de două ori fără permis

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Breasta au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 24 de ani, din comuna Gogoşu, bănuit de comiterea a două infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

Din cercetările efectuate de poliţişti, tânărul, la data de 10 februarie, ar fi condus un autoturism pe raza comunei Breasta, deşi avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

De asemenea, la data de 9 iunie, tânărul de 24 de ani, din comuna Gogoşu ar fi condus pe DJ 606, pe raza comunei Breasta, sat Valea Lungului, un autoturism, a pierdut controlul volanului, intrând cu acesta într-un parapet metalic, montat pe partea stângă a carosabilului.

Tânărul după producerea accidentului, care s-a soldat doar cu pagube materiale, a fost scos din autoturism de către mai multe persoane prezente la fața locului, părăsind imediat, pe jos, locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi de această dată, că tânărul figura ca având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Mama a luat vina asupra ei

În cursul nopţii de 9/10 iunie, la sediul secţiei de poliţie, s-a prezentat o femeie de 40 de ani, din Gogoşu, mama tânărului în cauză care ar fi declarat date nereale cu ocazia completării declarației tip, pentru soluționarea accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, în sensul că aceasta ar fi susținut că ea s-ar fi aflat la volanul autoturismului în momentul producerii evenimentului rutier.

Urmare a completării cu date necorespunzătoare realității a declaraţiei tip, femeii i-a fost eliberată autorizația de reparație.

În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi fals în declaraţii.

În cursul zilei de ieri, în baza probatoriului administrat de poliţişti, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

În cursul acestei zile, cel în cauză a fost prezentat instanţei de judecată care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să se propună soluţie legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS