11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie pe șoselele doljene. 10 șoferi au rămas fără permise

Razie pe șoselele doljene. 10 șoferi au rămas fără permise

Polițiștii rutieri doljeni au desfășurat acțiuni pentru siguranţa transportului de persoane precum şi pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 10 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiind depistate persoane care au condus vehicule fără permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, au oprit pentru control pe Bulevardul Dacia din Craiova un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani, din localitate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 1,11 , fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fără permis

Poliţiştii din Desa au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, sat Smârdan, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uturinului din comuna Desa, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că autoturismul ar fi fost încredinţat de concubina acestuia, o femeie de 30 de ani, din Ciupercenii noi, deși, aceasta cunoștea faptul că bărbatul în cauză, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis şi încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS