14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtest al angajaților de la Filarmonica Oltenia

Protest al angajaților de la Filarmonica Oltenia


O parte dintre angajații Filarmonicii Oltenia protestează în Piața Prefecturii Dolj. Aceștia au pancarte prin care cer demisia managerului.

Motivul principal îl constituie faptul că personalul artistic și personalul auxiliar de scenă au contractele de muncă suspendate până pe 29 aprilie, neștiind ce urmează mai departe. Liderul de sindicat al angajaților de la Filarmonica Oltenia mai spune că este a treia oara când se suspendă contractele de muncă intr-un an.

„Nu este nicio Filarmonică din țară în această situație. Nici măcar în Timișoara, când a fost in lockdown, nu s-au suspendat contractele. Au făcut concerte online. Avem și o decizie de la CNSJU prin care s-a mentionat că se pot organiza activități de repetiții si de concerte online când incidența era de peste 3 la mia de locuitori. De spătămâna trecută avem voie să dam spectacole cu public, lucru pe care managerul il ignoră.

La această listă de respect, lipsă de dialog, totul a culminat cu adresarea către angajați cu expresia „Dă-i drumul acasă!“. Asta i-a transmis unui coleg cu peste 40 de ani vechime, care era în parcarea Filarmonicii”, a spus Dorin Măriuca, președintele de sindicat al Filarmonicii Oltenia.

Angajații Filarmonicii Oltenia mai spun ca la serviciu au rămas câțiva angajati de la birouri și managerul, care nu au contractele suspendate. Ei precizează ca ușa Filarmonicii Oltenia este închisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS