12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ce a spus Orban despre infrastructura auto şi de gaze din Dolj

Craiova: Ce a spus Orban despre infrastructura auto şi de gaze din Dolj

După vizita pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, Ludovic Orban a susținut o conferință de presă la Prefectura Dolj, alături de prefectul Nicușor Roșca, președintele PNL Dolj Ștefan Stoica și subprefecții județului.

Temele abordate la conferință au vizat proiectele mari de investiții și de dezvoltare ale județului Dolj: Drumul Expres și proiectul conductei de gaze pe drumul Craiova-Segarcea. Drumul Expres va lega Craiova de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV.

,,În ceea ce privește proiectele de investiții, obiectivul nostru fundamental este să conectăm Oltenia la infrastructura de transport european, prin toate cele trei moduri de transport: rutier, feroviar și fluvial.

În ceea ce privește rutierul, știți foarte bine în urma memorandumului dintre Guvernul României și Compania Ford au fost propuse mai multe obiective, printre care drumul Expres Craiova-Pitești, care urma să asigure conectarea Craiovei de Coridorul de Transport Pan-European nr. IV. Drumul Expres tinde să devină realitate și sunt convins că va fi finalizat.

În ceea ce privește legătura cu Vestul, la solicitarea organizațiilor noastre din Oltenia, am inclus în buget o sumă de 20 de milioane pentru a putea demara studiul de fezabilitate pentru Autostrada Calafat-Lugoj. Este o investiție care poate să fie un argument extrem de solid pentru prioritizarea acestui tronson de autostradă, care în mod evident va conecta toată Oltenia”, a declarat Orban.

În planul de investiții este inclusă și continuarea proiectului de extindere a rețelei de gaz pe drumul Craiova-Segarcea, care se va extinde și va cuprinde Băilești, Plenița și Calafat.

,,Am discutat personal cu directorul de la Transgaz și ei și-au propus ca, până la finalul anului 2023, cel mult 2024, magistralele să fie realizate. Evident că ulterior, se va permite înființarea de distribuții pe gaz, conectarea gospodăriilor și a tuturor instituțiilor. Creștem potențialul de dezvoltare prin dezvoltarea infractructurii pe gaz”, a mai spus Orban.

După vizita la Drumul Expres Craiova-Pitești și conferința de presă de la Prefectura Dolj, Ludovic Orban se va întâlni cu primarii PNL la Filiași, acolo unde urmează să aibă loc alegeri locale.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS