10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIohannis și Cîțu plantează copaci în Dolj

Iohannis și Cîțu plantează copaci în Dolj

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa mâine, alături de premierul Florin Cîțu și de mai mulți membri ai Guvernului, în orașul Dăbuleni, județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României. Această acțiune este inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Acțiunea de plantare pe teren nisipos se desfășoară în marja Zilei Internaționale a Pădurilor. Tema din acest an este Restaurarea Pădurilor.

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu autoritățile centrale și locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate și nisipoase

Vor fi plantați sute de puieți de salcâm în apropierea localității Dăbuleni

În cadrul acțiunii de mâine, vor fi plantați sute de puieți de salcâm în apropierea localității Dăbuleni, una dintre cele mai afectate zone ale țării de fenomenul deșertificării. În cadrul campaniei naționale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieți vor fi plantați peste tot în țară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha, anunţă Prefectura Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS