10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Dolj, a crescut numărul şcolilor în scenariul 3

În Dolj, a crescut numărul şcolilor în scenariul 3

În județul Dolj, 34 de unităţi de învăţământ au schimbat scenariile de desfăşurare a activităţii pentru săptămâna 1-5 martie. Numărul şcolilor care vor fi în scenariul 3 a crescut de la cinci la opt, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Alexandru Gîdăr.

„Şcolile din comunele Gângiova, Ghindeni, Goieşti şi Călăraşi au trecut din scenariul 2 în scenariul 3. Școlile din comunele Predeşti şi Drăgoteşti au trecut din scenariul 1 în scenariul 3. Aceste şase comune au avut în ultimele 14 zile rata de infectare peste 3 la o mia de locuitori. Şi în comuna Întorsura rata de infectare continuă să fie mai mare de 3 la mie. Școlile de aici rămân şi săptămâna viitoare în scenariul 3.

Sunt şi câteva localităţi în care elevii se vor întoarce săptămâna viitoare în clase, deci vor fi în scenariul 1. Asta pentru că rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Printre acestea se află şi cele din municipiul Băileşti. Municipiul Craiova rămâne şi săptămâna viitoare în scenariul 2. Liceul şi grădiniţa din comuna Cârcea trec din scenariul 3 în scenariul 2″, a declarat, vineri, inspectorul general Alexandru Gîdăr, potrivit Agerpres.

Câteva sute de angajaţi din învăţământul preuniversitar s-au vaccinat la centrul special amenajat pentru ei

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, câteva sute de angajaţi din învăţământul preuniversitar din judeţ, personal didactic şi nedidactic, s-au vaccinat la centrul de vaccinare special amenajat pentru ei, în clădirea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj. Acesta a devenit funcţional începând de miercuri, 24 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS