9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDespre cadastru cu locuitorii comunei Dioști

Despre cadastru cu locuitorii comunei Dioști

Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj au participat astăzi la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna DIOȘTI, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Dioști fac parte din Programul național de cadastru și carte funciară, și sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Înregistrarea proprietăților din comuna Dioști în sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 3.081 de hectare și este gratuită pentru cetățeni. Lucrările sunt finanțate prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, al cărei beneficiar este Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Cinci comune, cadastrate

Astăzi, directorul O.C.P.I. Dolj, Alin Victor Dumitrescu, inginerul șef al  O.C.P.I. Dolj, Ionuț Alexandru Popescu, șeful Biroului Înregistrare Sistematică, Ana Maria Pităroiu, primarul localității Dioști, Dumitru Iliescu și reprezentanții prestatorului lucrărilor de cadastru general au participat la primul eveniment de informare a cetățenilor din comună cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților.

 „Dioști este a treia comună din județul Dolj care va fi cadastrată integral din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Urmează alte 28 de unități administrativ-teritoriale din județ și sunt convins că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Este important să învățăm din experiență și să găsim soluții pentru problemele pe care le întâmpinăm”, a punctat Alin Victor DUMITRESCU – director O.C.P.I Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută cinci comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești), iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS