2.8 C
Craiova
joi, 1 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljCod galben de inundații pe Jiu și Desnățui

Cod galben de inundații pe Jiu și Desnățui

Institutul Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor a instituit Cod galben de inundații pe râurile Jiu și Desnățui în județul Dolj. În intervalul 04.01.2021 ora 16:00 – 06.01.2021, ora 16:00 sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

INHGA a emis și o avertizare de Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice (în intervalul 04.01.2021 ora 18:00 – 05.01.2021, ora 12:00):

  • Cerna – afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş Severin),
  • Jiu– afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari,
  • Gilort – bazin amonte S.H. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj),
  • Motru – bazin amonte S.H. Târmigani, (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Coşuştea (judeţul Mehedinţi).

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Personalul de specialitate al Administrației Bazinale de Apă Jiu din unitățile subordonate (Sistemele de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj, Mehedinți și S.H.I Petroșani) sunt pe teren și monitorizează cu atenție cursurile de apă amintite, fiind pregătite să intervină în orice moment dacă situația o va impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS