15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: „Dăruind vei dobândi”, campanie caritabilă în Parohia Urzicuţa

Dolj: „Dăruind vei dobândi”, campanie caritabilă în Parohia Urzicuţa

Parohia Urzicuţa din judeţul Dolj desfăşoară, în perioada 8 – 23 decembrie, a doua ediţie a campaniei caritabile “Dăruind vei dobândi”, care are drept scop ajutorarea copiilor, a familiilor defavorizate cu mulţi copii şi a bătrînilor aflaţi în dificultate.

Ca în fiecare an, în apropierea marelui praznic al Naşterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi a părintelui protoiereu Neacşu Cătălin, Parohia Urzicuţa continuă obiceiul de a-i sprijini pe cei aflaţi în nevoie, îndreptându-şi atenţia către familii aflate în dificultate, în special către copii. Deşi în acest an sărbătorile sunt diferite, campania «Dăruind vei dobândi» îşi propune să aducă bucurie şi zâmbet în casele familiilor beneficiare”, a precizat preotul Daniel Ţenea, paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe” din localitatea Urzicuţa.

Colectă de alimente neperisabile, jucării şi îmbrăcăminte

Credincioşii sunt îndemnaţi să aducă la Biserica parohială produse de îmbrăcăminte, jucării, alimente neperisabile, cât şi fructe şi legume, de asemenea se face un apel către petrsoanele care pot susţine financiar sprijinirea acestor categorii de persoane.

Activitatea strângerii de fonduri, de alimente neperisabile, hăinuţe, dulciuri, se va încheia pe data de 23 decembrie. Până la această dată, toţi cei care doresc să se alăture sunt aşteptaţi la Biserica parohială din comuna Urzicuţa. Grija pe care o purtăm familiilor nevoiaşe cu mulţi copii, cât şi persoanelor vârstnice, singure, şi dragostea cu care îi înconjurăm nu ar putea fi valorificată pe deplin fără sprijinul oamenilor cu inima bună şi sufletul deschis către suferinţa aproapelui. Pentru că bucuria din sufletul lor nu se compară cu micul efort pe care îl putem face. Cel mai frumos cadou pe care am putea să ni-l facem ar fi să încercăm să dăm din fericirea noastră şi altora, să încercăm să redăm speranţă chiar pentru câteva zile celor care poate şi-au pierdut-o.

Ne dorim ca la sfârşitul acestei campanii să le putem aşeza pe masa de Crăciun alimentele de bază, iar pentru copii, dulciuri, fructe, îmbrăcăminte, jucării sau orice alt fel de cadouri. Pentru că în ziua Naşterii Domnului, în Biserica parohială, după săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc un program de colinde cântat la strană, iar la final toţi copiii şi tinerii prezenţi vor primi daruri, apoi vom merge la casele persoanelor vârstnice şi la familiile defavorizate, bine-nteles totul desfăşurându-se cu respectarea normelor de protecţie sanitară”, a adăugat părintele Daniel Ţenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS