21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

Pompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 185 situaţii de urgenţă.

Secția Pompieri Băileşti a intervenit, ieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din comuna Izvoare. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma acestuia a ars mobilierul din dormitor, electrocasnice și documente personale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un  scurtcircuit electric (conductor electric defect).         

Coș de fum necurățat

Secția de Pompieri Craiova  și Garda de Intervenţie Pompieri Bechet au fost solicitate, ieri, să intervină la ore diferite cu autospecialele de lucru cu apă și spumă pentru stingerea a două incendiu izbucnite la coşurile de fum ale locuințelor în localitățile Almăj și Bechet. La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau deșeuri nereutilizabile (funingine). Incendiile au fost provocate, cel mai probabil, de scântei (coș de fum necurățat de funingine).                  

Incendiu la plante furajere

Secția Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în localitatea Segarcea. La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau plante furajere depozitate pe un teren viran ce aparținea localității. În urma acestuia, au ars aproximativ  1800 baloţi de lucernă, iar cca. 1500 de baloți au fost salvați de flăcările mistuitoare.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind focul deschis în spaţii deschise

Incendiu la o locuință din Ghercești

Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit, astăzi, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa ce aparținea unui cetățean din comuna Gherceşti, sat Ungurenii Mici. La sosirea echipajelor de pompieri, ardea casa și mansarda, construite din lemn și cu învelitoare din tablă pe aproximativ 90 mp, fără posibilitate de propagare la vecinătăți. În urma acestuia, a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 mp, mobilierul din 4 dormitoare, aparatura electrocasnică, o centrală electrică,  aproximativ 200 kg materiale textile și lenjerii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind un scurtcircuit electric (cablu electric neizolat sau cu izolația deteriorată față de materialele combustibile).                    

23 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

149 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS