2.5 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: Aproape 700 de sancțiuni, aplicate celor care nu au respectat carantina parțială

Dolj: Aproape 700 de sancțiuni, aplicate celor care nu au respectat carantina parțială

În ultimele 48 de ore, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând zilnic aproximativ 450 de efective.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemenea, poliţiştii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R., au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, zilnic au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 200 de locaţii de interes, 290 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproape 5.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate în ultimele 48 de ore au fost aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 80.000 de lei, din care 298 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, 7 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantinarea şi 22 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Poliţiştii rutieri au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, din care 22 de sancţiuni conform Legii 55/2020, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 20 de permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
De asemenea, în această perioadă au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Nu au respectat măsura carantinării

Ieri, 21 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, în urma controlului desfășurat la o adresă din localitate, pentru verificarea respectării măsurilor de izolare/carantinare, au constatat faptul că o femeie de 45 de ani, din Craiova, nu a respectat măsura carantinei, aceasta nefiind găsită la adresa declarată.
Cea în cauză a fost sancționată de polițiști cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești au sancționat contravențional cu amendă de câte 3.000 de lei, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 30 de ani, care părăsiseră locuința deși se aflau în carantină la domiciliu.
Sancțiunile au fost dispuse în baza prevederilor Legii 55/2020.

Petrecere întreruptă de polițiști

În seara zilei de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Poiana Mare au fost sesizați cu privire la faptul că la o adresă din Ciupercenii Vechi are loc o petrecere privată.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat aproximativ 20 de persoane, care fuseseră invitate să sărbătorească ziua de naștere a unei femei.
Evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.
Având în vedere cele constatate, organizatorul a fost sancționat conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.
De asemenea, alți 5 dintre participanți au fost sancționați pentru nerespectarea normelor de protecție individuală.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare pe raza întregului judeţ.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de ceață și vizibilitate redusă, astăzi de...

Mai multe avertizări nowcasting cod galben de...

ȘTIRI GdS

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Spitalul Județean a cerut aviz la DSP pentru creșterea...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu intenționează să crească numărul de paturi de la Secția ATI COVID. În aces sens au...