11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDonaţie din partea Arhiepiscopiei Craiovei pentru Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova

Donaţie din partea Arhiepiscopiei Craiovei pentru Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Social, Filantropic şi Misionar şi prin Asociaţia Vasiliada, a donat în această perioadă alimente, pentru pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova. Astfel, au fost donate aproximativ 2 tone de alimente şi 500 litri de lapte, în cadrul campaniei caritabile “Dragostea nu cade niciodată”.

Despre implicarea Bisericii din Oltenia în acţiunile de sprijinire a spitalelor, a pacienţilor şi cadrelor medicale, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, subliniază importanţa solidarităţii, mai ales în această perioadă dificilă, şi a rugăciunii.

Arhiepiscopia Craiovei s-a implicat în acest an în sprijinirea spitalelor din judeţele Dolj şi Gorj, prin donaţii importante de materiale de protecţie, combinezoane, măşti şi mănuşi chirurgicale. De asemenea, Arhiepiscopia Craiovei a donat Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova, în luna martie, un aparat necesar în tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID – 19, aflaţi în stare gravă. Reprezentanţii Sectorului Social au precizat că păstrează permanent legătura cu managerii spitalelor, pentru a afla care sunt nevoile din unităţile spitaliceşti şi astfel a veni în ajutorul acestora.

“Este nevoie de ajutorul nostru! Vom continua să sprijinim pe aceşti confraţi ai noştri, cu rugăciunea în primul rând, pentru că numai Bunul Dumnezeu ne ajută să scăpăm de acest virus, şi apoi cu cele ce au nevoie cadrele medicale pentru desfăşurarea activităţii, pe bolnavii de la Terapie Intensivă, din saloane şi care aşteaptă să se vindece de această maladie şi apoi să se integreze în viaţa de zi cu zi. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să trecem peste aceste praguri ale vieţii, pentru că Dumnezeu nu ne-a uitat niciodată. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca toţi să fie bine, ca toţi să fie sănătoşi”, a mai transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS