19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentru de realizare a anchetelor epidemiologice la UMF Craiova

Centru de realizare a anchetelor epidemiologice la UMF Craiova

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a fost astăzi în vizită la centrul de realizare a anchetelor epidemiologice înființat, pe 18.11.2020, la inițiativa acestuia, din incinta Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova. Aici, 16 medici rezidenți efectuează doar anchete epidemiologice, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și a dispozițiilor legale în vigoare.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a vizitat acest centru

Prin amabilitatea  prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, a fost asigurat, împreună cu STS Craiova, suportul tehnic pentru studenții rezidenți, specializarea Epidemiologie. Centrul funcționează în două ture a câte șase ore, într-un laborator pus la dispoziție de UMF Craiova, fiind coordonat de conf. univ. dr. Sorin Dinescu, prorectorul pentru învățământ postuniversitar și rezidențiat.

Centrul funcționează în două ture de câte 6 ore

Prin organizarea acestui centru se urmărește astfel comunicarea și transmiterea cât mai rapidă a rezultatelor testelor RT – PCR și a tuturor documentelor necesare persoanelor aflate în izolare/carantinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS