-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Polițiștii doljeni împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele Ghindeni, Mischii, Cârcea, Breasta, Gogoșu, Malu Mare, Dioști și Ișalnița s-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte.

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

În ultimele 24 de ore, la activitățile de verificare au participat peste 450 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 310 de mijloace de transport precum si 14 de microbuze transport școlar, fiind legitimate totodata peste 4300 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei. Dintre acestea, 236 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Cetăţenii trebuie să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Germania: În Berlin se deschid 6 centre de vaccinare

Capitala germană Berlin face pregătiri pentru deschiderea,...

ȘTIRI GdS

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță...

Eleva din Craiova care a reușit să facă performanță internațională și în pandemie

Spitalul Județean a cerut aviz la DSP pentru creșterea...

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu intenționează să crească numărul de paturi de la Secția ATI COVID. În aces sens au...