24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere

Dolj: Acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere

Siguranţa rutieră reprezintă o prioritate a activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, astfel că, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră desfăşoară zilnic acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente de circulaţie.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 133 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut  11 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.

Bărbați cercetați pentru conducerea unor vehicule sub influența alcoolului

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit, ieri, pentru control un bărbat de 54 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Brestei, din localitate.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe Bulevardul 1 Mai, din localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că în parcarea unui centru comercial din Craiova a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii prezenți la fața locului au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 64 de ani din Craiova.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbaţii depistaţi de poliţişti au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS