0.7 C
Craiova
marți, 1 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: 241 de sancţiuni contravenţionale, aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Dolj: 241 de sancţiuni contravenţionale, aplicate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul S-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte în localitățile:

  • Craiova,
  • Bechet,
  • Ghindeni,
  • Mischii,
  • Cârcea,
  • Breasta,
  • Gogoșu,
  • Malu Mare,
  • Dioști

Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 480 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 250 de societăți comerciale, 230 de locaţii de interes, 270 de mijloace de transport precum si 33 de microbuze transport școlar, fiind legitimate totodata peste 4200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 241 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 28.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Cetăţenii trebuie să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Regina Elisabeta a II-a rămâne în Windsor de Crăciun,...

Regina Elisabeta a II-a și soțul ei,...

ȘTIRI GdS

Gorj: Se schiază pe pârtia din centrul stațiunii Rânca

Sute de turiști s-au aflat marți, de Ziua Națională, în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Au fost...

Noi cazuri de COVID-19, în Olt

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat că, până astăzi, în județ au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 7.436 de cazuri...

Încă două decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Alte două decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

Târgu Jiu: Un medic epidemiolog va supraveghea manifestările dedicate...

Un medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj va supraveghea manifestările dedicate Zilei Naționale. Acestea au loc de la ora...

Gorj: Acțiuni de prevenire a răspândirii COVID-19

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 14 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat,...

La mulți ani, România! Manifestări în centrul Craiovei

Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...