1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Peste 300 de sancțiuni aplicate în Dolj în ultimele 24 de ore

Peste 300 de sancțiuni aplicate în Dolj în ultimele 24 de ore

Mai multe acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19 au avut loc în Dolj în ultimele 24 de ore. Au fost verificate aproximativ 290 de societăți comerciale, 360 de locaţii de interes, 370 de mijloace de transport, fiind legitimate peste 4.600 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 306 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 39.000 de lei. Dintre acestea 305 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Acțiunile au fost întreprinse de poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai ISU Dolj, ai DSP, DSV-SA, ANPC, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și ITM Dolj.

Au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 470 de forţe de ordine.

Autoritățile recomandă cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă.

Acestea reamintesc că, pentru localităţile Craiova şi Cârcea, s-au pus în aplicare mai multe măsuri în domeniul sănătăţii publice, printre care şi obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise.

Pentru nerespectarea acestor măsuri individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, limitele amenzilor ce pot fi aplicate sunt cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de către Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, live text, ora 20.45....

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Experţii ungari vor studia vaccinul „Sputnik V” în Rusia

Rusia le va permite medicilor şi experţilor sanitari ungari să studieze procesul de producţie al vaccinului rusesc împotriva Covid-19 „Sputnik V”, a...