-2 C
Craiova
miercuri, 25 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Dolj: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor anti-COVID

Politistii doljeni împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atentie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

De asemenea, având în vedere faptul că în Municipiul Craiova și comuna Cârcea s-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte.

Precizăm faptul că nerespectarea masurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Dolj.

Acțiune în Piața Centrală

În această dimineață,polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publica Dolj, jandarmi din cadrul IJJ Dolj precum și reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj au desfășurat o acțiune în Piața Centrală din Craiova și în zona adiacentă acesteia, pentru a se asigura ca sunt respectate prevederile legale in contextul pandemiei de Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 470 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate aproximativ 270 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 280 de mijloace de transport și 34 de mijloace de transport școlar, fiind legitimate totodata peste 4800 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 31.000 de lei. Dintre acestea 216 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Cetăţenii trebuie să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase -...

ȘTIRI GdS

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase - C6- este încărcată până la refuz cu deșeuri, Depozitul de la Mofleni așteaptă de la...

Polițist înțepat cu un cuțit, în Fața Luncii

Un polițist a fost înțepat cu un cuțit în mână în urma unui scandal între două familii care locuiesc în cartierul Fața Luncii din Craiova. Incidentul a avut loc luni, în jurul prânzului. În urma scandalului, un bărbat a fost lovit în cap și transportat la spital. Bărbatul care l-a înhunghiat pe polițist a fost reținut pentru ultraj.

Neregulile constatate de DSP la SJU Craiova dau peste...

În plină criză a locurilor de la terapie intensivă, Direcția de Sănătate Publică Dolj forțează Spitalul Județean de Urgență din Craiova să...

Cel mai în vârstă pacient internat la Spitalul Cărbunești...

Angajații Spitalului Covid din Târgu Cărbunești au reușit să salveze un pacient în vârstă de 87 de ani, care a fost infectat...

Probele Covid-19, cărate cu lada pentru răcit bere şi...

Personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj (SJU Gorj) folosește pentru transportul probelor recoltate de la suspecții Covid-19 o ladă frigorifică...

Noi tarife pentru transportul public de călători pe drumurile...

Consiliul Județean Gorj va aproba noile tarife pentru transportul public de călători care vor fi valabile în anul 2021.