8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Peste 14.000 de proprietăți din comuna Pielești vor avea cadastru

Peste 14.000 de proprietăți din comuna Pielești vor avea cadastru

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj va publica documentele tehnice ale cadastrului pentru cele peste 14.000 de proprietăți din comuna Pielești. Începând de luni, 26 octombrie, proprietarii imobilelor din această unitate administrativ – teritorială (UAT) vor avea la dispoziție 60 de zile calendaristice pentru a depune cereri de rectificare a documentelor tehnice cadastrale.

Astăzi, reprezentanții OCPI Dolj au predat autorităților locale din Pielești documentele tehnice ale cadastrului. Totodată, inginerul șef al  O.C.P.I. Dolj, Ionuț Alexandru Popescu, Șeful Biroului Înregistrare Sistematică, Ana Maria Pităroiu, primarul localității Pielești, Ion Irinel Irimescu și reprezentanții prestatorului lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, au participat la un eveniment de informare a cetățenilor din comună.

Rezultatele lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din comuna Pielești vor fi afișate luni, 26 octombrie, la sediul Primăriei Pielești, dar și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Proprietarii celor 14.289 de imobile, care însumează 6.569 de hectare, vor putea solicita rectificarea documentelor, în termen de 60 de zile calendaristice.

Pielești, a doua comună cadastrată integral

„În comuna Pielești, lucrările de cadastru general au început în anul 2018, fiind a doua comună cadastrată integral din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Așa cum a obișnuit de la demararea PNCCF, OCPI Dolj continuă să performeze la înregistrarea gratuită a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară cu peste 62.000 de imobile înregistrate gratuit numai în anul 2020.

În plus, în acest an, ANCPI a scos la licitație celelalte comune din județul Dolj, care beneficiază de finanțare europeană. În total, 31 de comune din județul Dolj sunt incluse pe lista celor 660 de UAT-uri din mediul rural, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin POR. OCPI Dolj asigură implicarea totală pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor acestui program.”, a precizat inginerul șef al O.C.P.I. Dolj, Ionuț Alexandru POPESCU.

În prezent, din totalul de 111 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută cinci UAT-uri (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești), iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Două decese și încă 59 de cazuri noi...

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore două decese și încă 59 de cazuri de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...

Restricții de circulație în Craiova, pentru predarea buletinelor de...

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 6 decembrie, ora 18.00, până pe data de 7 decembrie, ora 8.00, se închide...

Pompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate...