12.1 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cum şi-au împărţit PSD şi PNL localităţile din Dolj

Cum şi-au împărţit PSD şi PNL localităţile din Dolj

Cum şi-au împărţit PSD şi PNL localităţile din Dolj. PNL şi PSD au centralizat datele primite de la toate secţiile de votare din Dolj şi au anunţat ce primării şi-au adjudecat.

PSD a obţinut în Dolj o medie de 40% la Consiliul Judeţean şi preşedinţia acestuia, iar PNL o medie de 32%. Partidul Social Democrat şi-a păstrat însă majoritatea primăriilor din Dolj, nu mai puţin de 78, în timp ce candidaţii Partidului Naţional Liberal au triumfat în 30 de localităţi.

Surprizele PNL se numesc Adela Gherghe – care a câştigat la Malu Mare, Virgil Grigore – care a câştigat Primăria Coşoveni sau Viorel Oprescu – care s-a impus la Poiana Mare. Liberalii au obţinut şi două municipii din Dolj, Calafat (Dorel Mituleţu, primar nou) şi Băileşti (Costel Pistriţu, care a obţinut un nou mandat). Alte mari bătălii câştigate de PNL în Dolj ar fi cele de la Călăraşi, unde Sorin Sandu l-a detronat pe Vergică Şovăilă (cel mai longeviv primar PSD din Dolj), şi Calopăr, unde a câştigat Daniel Bobin.

Ce localităţi din Dolj au primar PNL

Primari noi din partea PNL vor mai fi la Galiciuica, Maglavit şi Verbiţa. Un nume nou va fi şi la Botoşeşti-Paia. Aici a ieşit Alexandru Opran, fost consilier judeţean din partea PSD. El a schimbat însă tabăra, a candidat pentru PNL şi a obţinut mandatul de primar al comunei.

Iată cele 30 de comune din Dolj care vor avea primari PNL: Afumați, Apele Vii, Băilești, Botoşeşti-Paia, Braloştiţa, Bucovăţ, Bulzeşti, Calafat, Călărași, Calopăr, Castranova, Coşoveni, Drănic, Galiciuica, Gogoşu, Întorsura, Măceşu de Sus, Maglavit, Malu Mare, Mischii, Pleniţa, Poiana Mare, Predeşti, Radovan, Rojişte, Seaca de Câmp, Sopot, Teasc, Urzicuţa, Verbiţa. La Mischii, Gheorghe Popa nu a avut emoţii, obţinând 85% din voturi.

Cum şi-au împărţit PSD şi PNL localităţile din Dolj. PSD deţine grosul comunelor

După alegerile de duminică, PSD a câştigat în Dolj primăriile din cinci oraşe – Craiova, Filiași, Segarcea, Bechet și Dăbuleni, şi 73 de comune.

Este vorba de: Almăj, Amărăștii de Jos, Amărăștii de Sus, Argetoaia, Bârca, Bistreț, Brabova, Brădești, Bratovoiești, Breasta, Caraula, Catane, Cârcea, Cârna, Carpen, Celaru, Cerăt, Cernătești, Cetate, Cioroiași, Ciupercenii Noi, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Daneți, Desa, Dobrești, Dobrotești, Drăgoteși, Fărcaș, Galicea Mare, Ghercești, Ghidici, Ghindeni, Gighera, Gângoiva, Giubega, Giurgița, Goicea, Goiești, Grecești, Işalnița, Izvoare, Leu, Lipovu, Măceșu de Jos, Mârșani, Melinești, Moțăței, Murgași, Negoi, Orodel, Ostroveni, Perișor, Piscu Vechi, Pleșoi, Podari, Rast, Robănești, Sălcuța, Scaești, Seaca de Pădure, Secu, Siliștea Crucii, Șimnicu de Sus, Tălpaș, Terpezița, Teslui, Țuglui, Unirea, Valea Stanciului, Vârtop, Vârvoru de Jos, Vela. La Filiaşi, Gheorghe Ilie Costeluş a obţinut peste 90% din voturi, la fel şi Ion Răcăreanu, în comuna Brădești.

În Dolj au mai obţinut mandate doi primari din partea PMP, la Sadova și Pielești (Ion-Irinel Irimescu). Eugen Safta, primarul ales al comunei Sadova, a decedat însă în noaptea de duminică spre luni, din cauza unui infarct, aşa că aici vor fi organizate din nou alegeri. În fine, o funcție de primar a obținut și PNTCD, în comuna Dioști, acelaşi Dumitru Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ruinele de la Machu Picchu se redeschid după șapte...

Pe 1 noiembrie, Machu Picchu îşi redeschide...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: 101 unități de învățământ, în Scenariul Roșu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a anunțat că , astăzi, potrivit situației evoluției cazurilor de COVID-19, 101 unități de învățământ sunt în Scenariul...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7 și DN...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 7 și DN 64, pentru efectuarea...
00:01:00

Parcări sau bălţi

Parcările din baltă, aşa ar putea fi numite unele din parcările care deservesc blocurile din Craiova.

Ydail a câștigat din nou contractul de întreținere a...

Firma Ydail Construct Turceni, controlată de omul de afaceri și politicianul Ion Iordache, a câștigat din nou contractul care vizează întreținerea și...

Nu avem noroc de parcări supraetajate?

Primăria Craiova ar fi vrut o parcare supraetajată pe spaţiul verde din faţa intrării în Parcul „Nicolae Romanescu“.

Zece persoane reţinute după o bătaie cu pietre

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a zece persoane acuzate de comiterea mai multor infracţiuni. Este vorba de membrii a două familii din comuna doljeană Coţofenii din Faţă, care s-au încăierat în urmă cu o săptămână.