6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiața Brestei s-a vrut sală de box și devine garaj

Piața Brestei s-a vrut sală de box și devine garaj

Terenul destinat unei piețe agroalimentare în strada Brestei din Craiova va căpăta acum o nouă destinație. Nu l-au transformat în sală de box și devenise groapă de gunoi. Acum va fi garaj.

După ce a eșuat în tentativa de a transforma fosta piață agroalimentară din strada Brestei în sală de antrenament pentru box, primăria dă unei regii din subordine ca s-o folosească drept parcare pentru utilaje. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local (CL) Craiova. În referatul de specialitate, ni se spune că în 2014 CL a inventariat în domeniul public terenul destinat pieței agroalimentare din str. Brestei și a preluat în administrare locația repectivă. Tot aici se precizează că Piețe și Târguri SRL a făcut demersuri pentru închirierea prin licitație a Pieței Brestei, dar nu a avut succes. SC Piețe susține că a plătit redevența lunară fără a încasa venituri.

De la piață la box

După ce au eșuat cu piața, autoritățile au încercat altă variantă. Au transferat piața către Sport Club Municipal (SCM) Craiova, pentru a fi transformată în sală de box. Raportul de specialitate mai notează că „locația respectivă nu este folosită în prezent de către Sport Club Municipal Craiova datorită faptului că ea nu se pretează pentru desfășurarea unor antrenamente sportive, iar în condițiile actuale sunt puține șanse să-l folosească în viitorul apropiat“.

GdS a observat însă și a scris că, sub administrarea SCM, locul de devenit adevărată grapă de gunoi, cu toate că aici autoritățile au investit circa 1 milion de lei, în 2007, la solicitarea locuitorilor din zonă. Aici ar fi trebuit să fie magazine pentru vânzarea produselor lactateri și 60 de mese pentru desfacerea produselor agricole. Piața nu a funcționat cu adevărat vreodată. Din când în când, spațiul a fost folosit pentru sacrificarea și vânzarea mieilor. Gălăgia și mirosul specifice sacrificării animalelor i-au revoltat pe locatarii care au cerut să nu se mai taie miei acolo.

Garaje pentru locuitorii din zonă

În timp, halele destinate comercianților de produse agro-alimentare au fost transformate în garaje de către locuitorii blocurilor învecinate. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiva susține însă că imobilul se poate amenaja ca atelier și magazii de depozitare. În același timp, dispune de căi de acces care pot fi folosite pentru aprovizionarea cu materii prime și materiale.

În consecință, RAADPFL a făcut demersuri pentru a prelua locația respectivă, pe care intenținează s-o transforme în garaj pentru utilajele sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS