17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlanul de Urbanism pentru mall-ul „7 Noiembrie“, votat de CL Craiova

Planul de Urbanism pentru mall-ul „7 Noiembrie“, votat de CL Craiova

Planul de Urbanism Zonal (PUZ) prin care se doreşte transformarea zonei „7 Noiembrie“ în mall şi blocuri de locuinţe a fost votat joi în şedinţa Consiliului Local (CL) Craiova. Au fost 17 voturi favorabile, în condiţiile în care era nevoie de cel puţin 14 voturi. Consiliera PNL Adriana Ungureanu a ieşit din sală, deoarece s-ar fi aflat în conflict de interese. Ea locuieşte în zonă şi a depus la primărie o petiţie semnată de locatarii din zonă, care se opun proiectului.

Consilierul ALDE Dumitru Mănescu a spus că s-ar fi făcut „presiuni“ ca acest proiect să treacă, dar nu a intrat în detalii. A fost invocată „dezvoltarea urbanistică a oraşului”, iar în cele din urmă proiectul a trecut. Mulţi consilieri s-au abţinut, atât de la putere, cât şi de la opoziţie. În ultima perioadă, pe adresa primăriei au sosit reclamaţii în rafală. Primăria susţine însă că problemele „nu sunt reale“.


În şedinţa din luna mai a CL, proiectul privind aprobarea PUZ a fost retras de pe ordinea de zi după ce, cu o zi înainte, fusese primită o adresă semnată de 26 de persoane care locuiesc în zonă. Semnatarii arătau că se opun schimbării destinaţiei terenului respectiv, din zonă industrială în zonă mixtă de locuinţe şi servicii. Ei au reclamat că nu s-a respectat procedura de informare a publicului, că nu s-a făcut un studiu de trafic şi nu există aviz ISU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS