13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTramvaiele RAT Craiova, defecţiuni în serie

Tramvaiele RAT Craiova, defecţiuni în serie

Tramvaiele RAT Craiova îşi arată din nou gravele probleme pe care le au. Marţi, în zona Electroputere Parc, pantograful unuia dintre tramvaie s-a desprins şi a zburat pur şi simplu căzând în spatele vagonului şi riscând să accidenteze grav sau chiar să omoare pe oricine s-ar fi aflat în zonă. De altfel, anul trecut o femeie a fost rănită şi a fost transportată la spital după ce un alt pantograf s-a desprins, în zona Ford.


În urmă cu două zile, au avut loc alte două avarii. Un tramvai s-a defectat şi a trebuit remorcat cu basculanta RAT, iar altul a deraiat în zona Ford. A fost nevoie de intervenţia unei macarale pentru a-l repune pe şine.

„Cauzele defectării tramvaielor sunt multiple, fiind imposibilă garantarea inexistenței pe viitor a unor astfel de incidente“, susține directorul RAT Craiova, Sorin Manda. Acesta a invocat vechimea tramvaielor și faptul că liniile în zona Ford nu au fost reabilitate de mulți ani. În final a amintit de proiectele europene prin care municipiul Craiova vrea să cumpere 17 tramvaie noi.

În urma acestor incidente, primăria nu a ieşit cu un comunicat de presă în care să explice ce s-a întâmplat şi să ceară scuze cetăţenilor pentru aceste incidente. În schimb, a dat un comunicat de presă în care susţine că a fost selectat un câştigător la licitaţia pentru furnizarea a 17 tramvaie finanţate din fonduri UE. Procedura „nu este finalizată încă, urmează zece zile în care se pot face contestaţii”, spune primăria. Nu a transmis însă numele firmei selectate, dar a spus că tramvaiele noi vor circula în Craiova în 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS