28.9 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Cinci noi programe de antreprenoriat social în Craiova susținute de Ford Motor Company Fund

Cinci noi programe de antreprenoriat social în Craiova susținute de Ford Motor Company Fund

Ford România a anunțat astăzi cinci noi programe de antreprenoriat social, care vor fi finanțate de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei.


Proiectele se desfășoară în cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie 2018. La fel ca în anii precedenți, EDUCOL a organizat o competiție între studenții de la diferite facultăți din cadrul Universității din Craiova, oferind consiliere și îndrumare pentru a-i ajuta pe studenți să-și definească propunerile și să le prezinte spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Federația Studenților Universității din Craiova.

Cele cinci proiecte câștigătoare, care vor primi granturi cu o valoare cuprinsă între 15.000 – 30.000 de dolari pentru a putea fi dezvoltate sunt:

EBiS Club – Înființarea unui centru-platformă pentru închirierea de biciclete și scutere electrice, pe baza unei aplicații rapide și ușor de utilizat. Inițierea și dezvoltarea programului EBiS delivery pentru servicii rapide de curierat printr-un parteneriat activ cu GRENA.

EduMix 100 – Servicii de consultanță în ceea privește învățarea mixtă, alfabetizarea digitală și crearea de conținuturi digitale. Înființarea unui studio de înregistrare care va fi folosit de 100 de profesori (în primul an) pentru a produce conținuturi digitale pentru lecții în sistem online.

Furnix – Centru de recondiționare și personalizare a elementelor de mobilier și ateliere pentru copii.

Germiplants – Sere pentru cultivarea, producerea și prelucrarea germenilor și a plantelor aromatice și medicinale.

Good Will – Centru de terapie prin artă (dans, muzică, teatru, ateliere de pictură), care își propune să dezvolte creativitatea copiilor și tinerilor, facilitând incluziunea socială a celor provenind din medii defavorizate, a celor cu dizabilități sau a membrilor minorităților etnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

AS Roma va fi cumpărată de miliardarul Dan Friedkin

Miliardarul american Dan Friedkin a semnat o...

ȘTIRI GdS

UNIC în lume. Imagini cu „minunea de la Craiova“....

Se lucrează la prisma dedicată lui Constantin Brâncuşi.

Gorj: Acțiuni anti-COVID la agenți economici

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj au fost desfășurate 9 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem...

Gorj: A ajuns la spital, după ce nu a...

Un șofer de 81 de ani a fost rănit în această dimineață, pe DN67, în județul Gorj, după ce a intrat în...

Alți 36 de doljeni, depistați pozitiv la COVID-19

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi în județ au fost înregistrate alte 36 de persoane depistate pozitiv la noul coronavirus. Situația epidemiologică...

Dolj: Aproape 14.000 de cărți funciare, eliberate gratuit

Aproape 14.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din 17 localități doljene. Lucrările de înregistrare sistematică...

Craiovenii aruncă tot mai mult gunoi la marginea platformei...

Gunoi în spatele blocului K24, Sărari/foto: cititor GdS