6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieGaura din bugetul Craiovei s-a mărit. Genoiu: Șocul este foarte mare

Gaura din bugetul Craiovei s-a mărit. Genoiu: Șocul este foarte mare

Gaura din bugetul Craiovei s-a mărit. În luna aprilie, când s-a aprobat execuția bugetului local al municipiului Craiova pe primele trei luni ale anului 2020, primăria raporta un minus de circa 30 de milioane de lei din veniturile estimate.

România se afla însă în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, iar asta a afectat și încasările din impozitele și taxele locale. Mai ales că termenul legal de 31 martie privind plata dărilor către bugetul local cu acea bonificație de 10% se prorogase pentru data de 30 iunie.

Între timp însă, gaura s-a adâncit, iar primarul Mihail Genoiu vorbea, ieri, de un minus de 35 de milioane de lei la bugetul local. O sumă importantă, care a făcut „să mergem cu investițiile aproape la relanti, adică doar cu cele deja începute“, după cum s-a exprimat edilul.

El a mai precizat că alte investiții, care sunt la stadiul de ordin de începere a lucrărilor, vor demara „pe măsură ce lucrurile se normalizează“.

Gaura din bugetul Craiovei s-a mărit. Primarul Genoiu cere o rectificare pozitivă

Primarul Mihail Genoiu a dezvăluit însă că a făcut solicitări la Ministerul Finanțelor Publice pentru a primi acum bani de la bugetul de stat pentru a acoperi gaura din bugetul local. Sume care apoi să fie reținute din cele ulterioare destinate Craiovei.

„Am făcut solicitări către Ministerul de Finanțe, personal am făcut o solicitare și către primul ministru să se ia măsuri de reglementare a situației. Adică în sensul unei rectificări pozitive a bugetului, iar în situația în care vom încasa acești bani, să se facă o regularizare și să ni se oprească din lunile următoare. Însă șocul este foarte, foarte mare“, a spus edilul Craiovei.

Acesta a mai menționat că minusul actual de 35 de milioane de lei se datorează în special amânării plății taxelor și impozitelor de către persoanele juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS