10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii jandarmi în practică în Dolj şi Olt

Elevii jandarmi în practică în Dolj şi Olt

28 de elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani se află, în perioada 18 mai – 31 iulie, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj pentru a desfăşura stagiul de practică.

Elevii – jandarmi, promoţia februarie – decembrie 2020,  vor fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori – jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Viitorii subofiţeri îşi vor desfăşura stagiul de practică atât la structurile de ordine publică, cât şi la structurile de pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm urmând ca la sfârşitul perioadei, fiecare să fie evaluat.

 Conducerea I.J.J. Dolj le-a prezentat tinerilor elevi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială.

Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ şi reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului şcolar de către viitorii absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani, în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj. 

17 viitori jandarmi în Olt

17 viitori jandarmi, elevi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, desfăşoară începând de azi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 18 mai – 31 iulie şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.

În cadrul activităţilor de pregătire, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine publică şi vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS